HelloFresh
Köttfärsbiff med salladsost

Köttfärsbiff med salladsost

grovt potatismos, tomat- och pestosallad

Vet du, dessa saftiga köttfärsbiffar med salladsost och potatisstomp lagar du precis lika enkelt på grillen som på spisen. Det är med glädje vi de kommande veckorna presenterar läckra recept som du kan tillaga både under bar himmel och under köksfläkt, så du får full chans att njuta av vackert väder utan att behöva kompromissa med middagen. Just detta recept är en snabblagad och festlig måltid serverad med en spännande tomatsallad gjord på bland annat gröna tomater. Fräscht, smakrikt och enkelt, det är HelloFreshs melodi!

Allergener:glutenäggmjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

300 g

Potatis

½ st

Rödlök

250 g

Nötfärs

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

½ paket

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 st

Bifftomat

1 st

Tomat, Grön

1 påse

Pesto, grön

(Innehållermjölk, sulfiter)

1 påse

Basilika

1 st

Citron

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3084 kJ
Energi (kcal)737 kcal
Fett39 g
varav mättat15 g
Kolhydrater49 g
varav socker22 g
Kostfiber7 g
Protein42 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en medelstor kastrull.

Halvera potatis. Tillsätt en nypa salt till vattnet och sjud potatisen i 20-25 min.

2

Finhacka rödlök.

Blanda rödlök [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], nötfärs, panko, ägg, salt och peppar* samt smulad salladsost [1/2 paket, 2 pers] i en bunke.

Forma färsen till jämnstora biffar, ca 2 cm tjocka.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna i 5-6 min på varje sida, eller tills de har fått en fin yta och är genomstekta.

GRILLTIPS: Pensla biffarna men lite olivolja* innan du hivar dem på grillen. Stek dem i 5-6 min på varje sida, eller tills de har fått en fin stekyta och är genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Skiva tomater tunt och placera dem på en tallrik. Ringla över pesto och rödlök [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], krydda med en nypa salt och peppar. Pryd salladen med ett par basilikablad och finhacka resten.

Riv citronzest tills du har en generös nypa och dela citronen i klyftor.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

5

När potatisen är färdigkokt häller du av vattnet och lägger tillbaka dem i kastrullen. Mosa tillsammans med citronzest, basilika, en generös klick smör, en nypa salt och peppar*.

GRILLTIPS: Lägg potatisen i aluminiumfolie tillsammans med citronzest, smör och basilika och förslut. Grilla i ca 5 min. Ta av paketet från grillen och mosa potatisen grovt tillsammans med en nypa salt och peppar*.

6

Fördela köttfärsbiffarna, potatismoset och tomat- och pestosalladen mellan era tallrikar. Servera med citronklyftor vid sidan av.