Skip to main content
Köttbullspasta

Köttbullspasta

med smält ost och färsk persilja

Skriker barnen efter köttbullar och pasta? Gör det enkelt och servera allt i samma stekpanna! Vi steker rustika medelhavskryddade köttbullar, som vi sen blandar med rigatoni och en ljuvlig tomatsås med zucchini och vitlök. Vi toppar med gouda och färsk persilja, och så är maten klar att slukas.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Zucchini

4 g

Köttbuljong

4 g

Medelhavets Pärla

390 g

Krossade tomater

180 g

Rigatoni

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

50 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Bladpersilja

1 st

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

½ dl

Sparat pastavatten

1 st

Ägg till köttbullar

tsk

Salt till köttbullar

½ msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till sås

1.5 tsk

Socker till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3773 kJ
Energi (kcal)902 kcal
Fett40.5 g
varav mättat17.9 g
Kolhydrater84 g
varav socker19 g
Protein46.8 g
Salt3.8 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 10–11 min, eller tills nästan ”al dente” (den blir färdig i steg 5).

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek köttbullar
2

Blanda blandfärs, ägg, hälften av Medelhavets Pärla och salt i en stor skål.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Lägg i en rågad matsked med färs direkt i stekpannan för att göra rustika köttbullar (5 per person).

Stek köttbullar i 6–8 min, eller tills brynta och nästan genomstekta (de blir färdiga i steg 4). Vänd då och då. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Smeten är mjuk, så vänta med att vända köttbullarna tills de har fått stekyta.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, finhacka schalottenlök.

Tärna zucchini i 1 cm stora bitar.

Plocka persiljeblad.

Laga sås
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den) och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek zucchini och schalottenlök i 2–3 min, eller tills mjuka. Krydda med en nypa salt.

Rör i krossade tomater, Vitlöksflörter, resterande Medelhavets Pärla, köttbuljong, salt och socker.

Vänd ner köttbullar i såsen. Sänk till medelvärme och sjud i 1–2 min, eller tills pastan är färdig.

Tillsätt pasta
5

Rör försiktigt ner pasta och sparat pastavatten i stekpannan.

Strö över riven ost.

Täck med lock och sjud tills köttbullarna är genomstekta och osten har smält, 2–3 min.

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Garnera köttbullspasta med persiljeblad.

Ställ fram stekpannan på bordet och låt alla hugga in.