topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köttbullspasta

Köttbullspasta

med smält ost och färsk persilja

Skriker barnen efter köttbullar och pasta? Gör det enkelt och servera allt i samma stekpanna! Vi steker rustika medelhavskryddade köttbullar, som vi sen blandar med rigatoni, och en ljuvlig tomatsås med zucchini och vitlök. Vi toppar med mozzarella och färsk persilja, och så är maten klar att slukas.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

4 g

Medelhavets Pärla

1 paket

Krossade tomater

1 st

Lök

4 g

Vitlöksflörter

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

1 st

Zucchini

1 portionspåse

Bladpersilja

4 g

Köttbuljong

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 4)

1.5 tsk

Socker (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3833 kJ
Energi (kcal)916 kcal
Fett40.7 g
varav mättat17.9 g
Kolhydrater85.4 g
varav socker20.1 g
Protein47 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 10–11 min, eller tills nästan 'al dente' (färdiglagas i steg 5). 

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp. Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Laga köttbullar
2

Blanda blandfärs, ägg [1 st | 2 st], hälften av Medelhavets Pärla och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna [2 pannor, 4P] på medelhög värme.

Använd en rågad matsked med färs för att göra rustika köttbullar, genom lägga i den direkt i pannan utan rullning (5 st per person). Stek i 6–8 min, eller tills brynta och nästan genomstekta (de färdiglagas i steg 4). Ställ åt sidan på en tallrik. 

VIKTIGT: Färsen är mjuk så vänta med att vända tills de har fått stekyta. 

Förbered råvaror
3

Under tiden, finhacka lök.

Tärna zucchini i 1 cm stora bitar.

Plocka persiljeblad.

Laga sås
4

Hetta upp samma stekpannan på medelhög värme (torka inte ur den) och tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Stek zucchini och lök i 2–3 min, eller tills mjuk. Krydda med en nypa salt.

Rör i krossade tomater, Vitlöksflörter, resterande Medelhavets Pärla, köttbuljong, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och socker [1,5 tsk | 3 tsk].

Lägg tillbaka köttbullarna i stekpannan och se till att de täcks med sås. Sänk till medelvärme och sjud i 1–2 min.

Tillsätt pasta
5

Rör försiktigt i pasta och pastavatten i stekpannan.

Strö över riven gouda och låt sjuda under lock i 3–4 min, tills köttbullarna är genomstekta och osten har smält.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Garnera köttbullspasta med persiljeblad.

Ställ fram stekpannan på bordet, och låt alla hugga in.