Korean-style tortillas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Korean-style tortillas

Korean-style tortillas

med nötfärs, picklad gurka och ingefärsdressing

Null

Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

75

Crème fraiche

½

Röd chili

1

Lime

½

Ingefära

1

Vitlöksklyfta

Gurka

1

Gurka, piccolo

12.5

Vitvinsvinäger

2

Morot

90

Sallad

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Koriander

Nötfärs

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja

2

Socker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)484 kcal
Energi (kJ)2027 kJ
Fett16.54 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater70.02 g
varav socker7.4 g
Protein11.8 g
Salt3.3 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180°C. Kärna ur och finhacka chili (stark!) [1/2 st, 2 pers]. Skala och finhacka vitlök och ingefära [10 g, 2 pers]. Halvera lime, dela ena halvan i klyftor. Blanda chili, vitlök, ingefära, socker*, sojasås, olivolja* och 1-2 msk limejuice i en skål. Sätt såsen åt åt sidan. Tips: Använd bara ena hälften av chilin om du inte är förtjust stark mat. 

2

Skala gurka i breda remsor på längden. Blanda gurkremsorna i en skål med vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers], en nypa socker* och salt*. Rör om regelbundet.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärsen i 2-3 min. Rör i såsen i stekpannan och låt sjuda i 8-10 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa. 

4

Medan du steker köttfärsen, skala morot i tunna remsor på längden. Skiva gemsallad tunt. 

5

Grovhacka koriander. Värm upp tortillabröd på ett ugnsgaller i ugnen i 2-3 min.

6

Bre crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] jämnt över tortillabrödet. Fyll sedan tortillan med morotsremsor, gemsallad och köttfärs. Toppa med picklad gurka, koriander och en skvätt limejuice. Servera med resterande gurka och limeklyftor vid sidan av.