HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Koreansk recept
Koreansk-inspirerade tortillas

Koreansk-inspirerade tortillas

med nötfärs i ingefärssås och picklad gurka

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Det koreanska köket härstammar från de nomadiska traditionerna i södra Manchuriet och är känt för sina rika smaker och rena ingredienser som sätter dina smaklökar på sin spets. Vår koreanska tortillas bjuder på ett färgstarkt inferno av chili, ingefära och vitlök - utan att för den skull fylla din mun med eldflammor. Däremot hoppas vi kunna tända din låga för koreansk mat.

Allergener:sojaglutenmjölk
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 1
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

½ st

Chili

½ st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lime

25 ml

Sojasås

(Innehållersoja, gluten)

1 st

Gurka

½ paket

Vitvinsvinäger

2 st

Morot

100 g

Gemsallad

1 påse

Koriander

250 g

Nötfärs

½ burk

Crème fraîche

(Innehållermjölk)

1 paket

Små tortillabröd (8 pack)

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av allergener)

Ingår inte i din leverans

2 tsk

Socker

1 msk

Olivolja

Salt och peppar

Olja

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3628 kJ
Energi (kcal)867 kcal
Fett42 g
varav mättat16 g
Kolhydrater77 g
varav socker29 g
Kostfiber9 g
Protein39 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Blanda sås
Blanda sås
1

Sätt ugnen på 180°C.

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Skala och finhacka vitlök och ingefära [1/2 st, 2 pers].Halvera lime, dela ena halvan i klyftor.

Blanda chili, vitlök, ingefära, limejuice [1 msk | 2 msk], socker [2 tsk | 3 tsk], sojasås och olivolja [1 msk | 2 msk] i en skål. Sätt såsen åt åt sidan. 

Tips: Använd bara en hälften av chili om du inte är förtjust stark mat.

Pickla gurka
Pickla gurka
2

Skala gurka i breda remsor på längden.

Bland gurkremsorna i en skål med vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers], en nypa socker och salt. Rör om regelbundet.

Stek nötfärs
Stek nötfärs
3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärsen i 2-3 min. 

Rör i såsen i stekpannan och låt sjuda i 8-10 min. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Skiva sallad
Skiva sallad
4

Medan du steker köttfärsen, skala morot i tunna remsor på längden.

Skiva gemsallad tunt.

Hacka koriander
Hacka koriander
5

Grovhacka koriander.

Värm upp tortillabröd på ett ugnsgaller i ugnen i 2-3 min.

Servera
Servera
6

Bre crème fraîche [1/2 burk, 2 pers] jämnt över tortillabrödet. Fyll sedan tortillan med morotsremsor, gemsallad och nötfärs.

Toppa med picklad gurka, koriander och en skvätt limejuice. 

Servera med resterande gurka och limeklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!