HelloFresh
Korean-style tortillas

Korean-style tortillas

med nötfärs i ingefärssås och picklad gurka

Det koreanska köket härstammar från de nomadiska traditionerna i södra Manchuriet och är känt för sina rika smaker och rena ingredienser som sätter dina smaklökar på sin spets. Vår koreanska tortillas bjuder på ett färgstarkt inferno av chili, ingefära och vitlök - utan att för den skull fylla din mun med eldflammor. Däremot hoppas vi kunna tända din låga för koreansk mat.

Allergener:glutensojamjölksesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Chili

10 g

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lime

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Gurka

½ paket

Vitvinsvinäger

2 st

Morot

100 g

Gemsallad

1 påse

Koriander

250 g

Nötfärs

½ burk

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1 paket

Små tortillabröd

(Innehållergluten, sesam)

Ingår inte i din leverans

2 tsk

Socker*

1 msk

Olivolja*

Salt* och peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3636 kJ
Energi (kcal)869 kcal
Fett42 g
varav mättat16 g
Kolhydrater78 g
varav socker29 g
Kostfiber9 g
Protein39 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 180°C. 

Kärna ur och finhacka chili (stark!) [1/2 st, 2 pers]. Skala och finhacka vitlök och ingefära [10 g, 2 pers]. Halvera lime, dela ena halvan i klyftor. 

Blanda chili, vitlök, ingefära, socker, sojasås, olivolja och 1-2 msk limejuice i en skål. Sätt såsen åt åt sidan. 

Tips: Använd bara ena hälften av chilin om du inte är förtjust stark mat.

2

Skala gurka i breda remsor på längden. 

Blanda gurkremsorna i en skål med vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers], en nypa socker och salt. Rör om regelbundet.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärsen i 2-3 min. 

Rör i såsen i stekpannan och låt sjuda i 8-10 min. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Medan du steker köttfärsen, skala morot i tunna remsor på längden. 

Skiva gemsallad tunt.

5

Grovhacka koriander.

Värm upp tortillabröd på ett ugnsgaller i ugnen i 2-3 min.

6

Bre crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] jämnt över tortillabrödet. Fyll sedan tortillan med morotsremsor, gemsallad och köttfärs. 

Toppa med picklad gurka, koriander och en skvätt limejuice. 

Servera med resterande gurka och limeklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!