topBanner
Koreansk-inspirerad ryggbiff

Koreansk-inspirerad ryggbiff

med rostad potatis, pak choi och srirachamajo

Premium

Ikväll håller vi fest och vi lockar med en ytterst delikat och innovativ sammansättning. En klassisk ryggbiff har huvudrollen, men tillredning och birollerna bjuder på spännande överraskningar. Vi har hämtat inspiration från Korea, och glacerar ryggbiffen i en härlig sås. De klassiska potatisarna har vi piffat upp med sesamfrön. Vackra tillbehör med sting är pak choi stekt med chili. En generös klick srirachamajo fulländar mästerverket!

Allergener:sesamäggsenapblötdjurglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Angus ryggbiff

500 g

Potatis

1 st

Salladslök

20 g

Sriracha

25 g

Honung

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

½ st

Chili

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

30 g

Hoisinsås

(Innehållersesam, blötdjur, gluten, soja)

200 g

Pak choi

25 g

Ketchup

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3684 kJ
Energi (kcal)881 kcal
Fett51 g
varav mättat13 g
Kolhydrater69 g
varav socker23 g
Protein39 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Ugnsform
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna (oskalad) potatis i 2 cm stora bitar och sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, hälften av sesamfröna, salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. Vänd dem efter halva tiden.

TIPS: Använd två plåtar vid behov, om potatisen inte får plats i ett lager på en plåt.

2

Dela pak choi på längden. Kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2P] tunt. Skiva salladslök tunt.

3

Blanda majonnäs och hälften av srirachan i en liten skål, och ställ åt sidan. Blanda resterande sriracha, hoisinsås, ketchup och honung till en marinad i en ny liten skål. Tillsätt olivolja* [1 msk | 2 msk] och blanda väl.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs pak choi, chili och resterande sesamfrön under omrörning tills de är brynta, 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*, lägg över till en skål och täck för att hålla på värmen. Torka av stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme. Krydda köttet med salt* och peppar*.

5

Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min på varje sida för medium rare. Häll i marinad och glacera köttet den sista minuten, vänd så de täcks. För över till en tallrik, täck med folie och låt vila i några minuter.

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt.

VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta.

6

Lägg upp ryggbiff på tallrikar med chilistekt pak choi och sesampotatis. Strö över salladslök, och servera srirachamajo vid sidan av.