Korean beef mince tacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Korean beef mince tacos

Korean beef mince tacos

with fresh cabbage and pickled kohlrabi

För alla som älskar det asiatiska köket, men gillar konceptet med tortillas fyllda med godsaker är detta recept ett måste! Nötfärs smaksatt med intensiv koreansk marinad, picklad gurka för sötsur kontrast och kål för lagom tuggmotstånd är ren skär lycka i matformat. Färsk koriander ger den perfekta touchen, och vips har du en ny favoriträtt du kommer vilja äta många gånger om!

Taggar:
Snabb
Stark
Allergener:
Mjölk
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

1 st

Lime

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ st

Röd chili

1 st

Vitlöksklyfta

16 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

1 st

Ingefära

½ st

Kålrabbi, vit

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

2 tsk

Socker till sås

1 msk

Olja till sås

½ tsk

Socker till dressing

½ msk

Olja till stekning

½ msk

Olja till sallad

2 tsk

Socker till sås

1 msk

Olja till sås

½ tsk

Socker till inläggning

½ msk

Olja till stekning

½ msk

Olja till slaw

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5927 kJ
Energi (kcal)1417 kcal
Fett71.9 g
varav mättat20.5 g
Kolhydrater151.7 g
varav socker24.9 g
Protein45.4 g
Salt4.9 g

Instruktioner

Förbered sås
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft.Kärna ur och finhacka chili.Skala och finhacka ingefära och vitlök. Halvera lime, dela ena halvan i klyftor.Blanda chili, ingefära, vitlök, socker, sojasås, olivolja och en generös skvätt limejuice i en skål.TIPS: Använd bara hälften av chilin om du inte är förtjust stark mat.

2

Riv gurka i långa strimlor med en grönsaksskalare.Blanda gurka i en skål med vitvinsvinäger, en nypa socker och salt. Sätt åt sidan och rör om lite då och då.

Stek köttfärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärs i 1-2 min.Rör i såsen och sjud i 8-10 min.VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Grovriv morot.Finstrimla spetskål, lägg den i en skål och strö över en nypa salt.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander.Värm upp tortillabröd på ett ugnsgaller i ugnen i 2-3 min.

Servera
6

Bre gräddfil på varje tortilla och fyll dem med köttfärs, morot, spetskål, picklad gurka och koriander. Servera med limeklyftor vid sidan av.