För alla som älskar det asiatiska köket, men gillar konceptet med tortillas fyllda med godsaker är detta recept ett måste! Nötfärs smaksatt med intensiv koreansk marinad, picklad gurka för sötsur kontrast och kål för lagom tuggmotstånd är ren skär lycka i matformat. Färsk koriander ger den perfekta touchen, och vips har du en ny favoriträtt du kommer vilja äta många gånger om!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
1 st
Lime
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½ st
Röd chili
1 st
Vitlöksklyfta
16 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
1 st
Ingefära
½ st
Kålrabbi, vit
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Morot
2 tsk
Socker till sås
1 msk
Olja till sås
½ tsk
Socker till dressing
½ msk
Olja till stekning
½ msk
Olja till sallad
2 tsk
Socker till sås
1 msk
Olja till sås
½ tsk
Socker till inläggning
½ msk
Olja till stekning
½ msk
Olja till slaw
Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft.Kärna ur och finhacka chili.Skala och finhacka ingefära och vitlök. Halvera lime, dela ena halvan i klyftor.Blanda chili, ingefära, vitlök, socker, sojasås, olivolja och en generös skvätt limejuice i en skål.TIPS: Använd bara hälften av chilin om du inte är förtjust stark mat.
Riv gurka i långa strimlor med en grönsaksskalare.Blanda gurka i en skål med vitvinsvinäger, en nypa socker och salt. Sätt åt sidan och rör om lite då och då.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärs i 1-2 min.Rör i såsen och sjud i 8-10 min.VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Grovriv morot.Finstrimla spetskål, lägg den i en skål och strö över en nypa salt.
Grovhacka koriander.Värm upp tortillabröd på ett ugnsgaller i ugnen i 2-3 min.
Bre gräddfil på varje tortilla och fyll dem med köttfärs, morot, spetskål, picklad gurka och koriander. Servera med limeklyftor vid sidan av.