topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokospanerad torsk

Kokospanerad torsk

med pak choi-sallad och asiatisk sås

Fiskfantaster, se hit! Kvällens meny bjuder på torsk med asiatiska smaker i ett recept som är både lättlagat och supersmarrigt. Vi panerar torsk i panko och kokos och steker den gyllene och krispig. Vi kokar också ris och blandar en fräsch pak choi-sallad med äpple och jordnötter. Till sist svänger vi ihop en smakrik sås med vår egen kryddblandning Ginger Ninja, sojasås och sweet chili som vi ringlar över torsken.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Jordnötter
Soja
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Pak choi

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

40 g

Sweet chilisås

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

½ msk

Mjöl till sås

1 dl

Vatten till sås

1 msk

Smör till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3533 kJ
Energi (kcal)844 kcal
Fett25.4 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater109.3 g
varav socker20.9 g
Protein39.2 g
Salt6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Panera fisk
2

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Häll panko och kokos i en tredje djup tallrik.

Torka fisk med hushållspapper, och krydda med en nypa salt.

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek fisk
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär

Blanda sallad
4

Under tiden, finhacka pak choi.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna stavar.

Blanda pak choi, äpple, jordnötter, salt och olivolja i en medelstor skål.

Laga sås
5

Vispa ihop mjöl och vatten i en liten skål tills slätt.

Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme.

Tillsätt sojasås, Ginger Ninja, sweet chilisås och smör.

Rör i mjölblandning när smöret har smält och sjud i 1–2 min, tills tjocknat. Ta av från värme.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med fisk och sallad.

Toppa fisk med sås.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image