topBanner
Koftasbiffar

Koftasbiffar

med apelsintabbouleh och citrondressing

Gör en kulinarisk vandring längs de centralamerikanska bergsryggarna och se couscousen sprida ut sig på tallriken som snöflingor på Volcán Tajumulco när den reflekteras mot de krispiga koftasbiffarna. Servera med en uppfriskande citrondressing som fräschar upp måltiden likt svalkande bergsluft.

Allergener:glutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamat

250 g

Nötfärs

20 g

Tranbär

(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter)

4 g

Kycklingbuljong

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

1 påse

Mynta

1 st

Vitlöksklyfta

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Tomat

1 st

Gurka

1 påse

Bladpersilja

1 st

Apelsin

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 st

Ekologisk citron

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg* (steg 2)

(Innehållerägg)

2.5 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2867 kJ
Energi (kcal)685 kcal
Fett22 g
varav mättat10 g
Kolhydrater75 g
varav socker33 g
Protein40 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare eller kastrull. Blanda tranbär, couscous och buljong i en bunke. Häll över det kokande vattnet* [21/2 dl | 5 dl] och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

2

Finhacka mynta. Pressa vitlök. Blanda nötfärs, Panamat, mynta, ägg* [1 st | 2 st], panko och vitlök i en bunke. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Rulla färsen till 3 avlånga koftasbiffar per person.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna, vänd dem regelbundet, tills de har fått en jämn stekyta, 11-12 min. VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Finhacka tomat, gurka och persilja. Skär av ändarna på apelsinen och skala den med en vass kniv. Halvera på längden, ta bort det vita köttet på insidan och eventuella kärnor. Skär apelsinen 1 cm stora bitar. Rör i tomat, gurka, persilja och apelsin tillsammans med couscousen.

5

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], citronjuice [1 msk | 2 msk], en nypa salt* and pepper* till en dressing.

6

Fördela apelsintabbouleh mellan era tallrikar. Placera med koftasbiffar ovanpå och servera med citrondressing.