topBanner
Koftasbiffar

Koftasbiffar

med apelsintabbouleh och citrondressing

Populär

Gör en kulinarisk vandring längs de centralamerikanska bergsryggarna och se couscousen sprida ut sig på tallriken som snöflingor på Volcán Tajumulco när den reflekteras mot de krispiga koftasbiffarna. Servera med en uppfriskande citrondressing som fräschar upp måltiden likt svalkande bergsluft.

Allergener:glutenäggmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Tranbär

(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter)

4 g

Kycklingbuljong

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

1 påse

Mynta

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Nötfärs

4 g

Panamat

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Tomat

1 st

Gurka

1 påse

Bladpersilja

1 st

Apelsin

½ paket

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 st

Citron

Ingår inte i din leverans

250 ml

Vatten*

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2868 kJ
Energi (kcal)686 kcal
Fett22 g
varav mättat10 g
Kolhydrater75 g
varav socker33 g
Protein40 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare.

Blanda tranbär, couscous och buljong i en kastrull. Häll över det kokande vattnet* (se ingredienslistan), täck med lock och sätt åt sidan.

2

Finhacka mynta. Pressa vitlök.

Blanda nötfärs, Panamat, mynta, ägg*, panko och vitlök i en bunke. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*.

Rulla färsen till 3 avlånga koftasbiffar per person.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna, vänd dem regelbundet, tills de har fått en jämn brun yta, 11-12 min.

VIKTIGT: Koftasbiffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Finhacka tomat, gurka och persilja.

Skär av ändarna på apelsinen och skala den med en vass kniv. Halvera på längden, ta bort det vita köttet på insidan och eventuella kärnor. Skär apelsinen 1 cm stora bitar.

Rör i tomat, gurka, persilja och apelsin tillsammans med couscousen.

5

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers], 2 msk citronjuice, en nypa salt* and pepper* till en dressing.

6

Fördela apelsintabboulehn mellan er tallrikar. Placera med koftasbiffarna ovanpå och servera med citrondressing.