HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKoftasbiffar
topBanner
Koftasbiffar

Koftasbiffar

med apelsintabbouleh och citrondressing

Populär

Gör en kulinarisk vandring längs de centralamerikanska bergsryggarna och se couscousen sprida ut sig på tallriken som snöflingor på Volcán Tajumulco när den reflekteras mot de krispiga koftasbiffarna. Servera med en uppfriskande citrondressing som fräschar upp måltiden likt svalkande bergsluft.

Allergener:glutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Tranbär

(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter, Kan innehålla spår av sesam)

250 g

Kycklingbuljong

4 g

Couscous

(Innehållergluten)

30 g

Mynta

1 st

Vitlöksklyfta

2.5 dl

Nötfärs

Panamat

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Tomat

Gurka

Bladpersilja

Apelsin

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Citron

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2135.8066 kJ
Energi (kcal)510.47 kcal
Fett16.995 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater48.6125 g
varav socker10.8 g
Protein36.4125 g
Salt0.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Blanda tranbär, couscous och buljong i en kastrull. Häll över det kokande vattnet* (se ingredienslistan), täck med lock och sätt åt sidan.

2

Finhacka mynta. Pressa vitlök. Blanda nötfärs, Panamat, mynta, ägg*, panko och vitlök i en bunke. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Rulla färsen till 3 avlånga koftasbiffar per person.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna, vänd dem regelbundet, tills de har fått en jämn brun yta, 11-12 min. VIKTIGT: Koftasbiffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Finhacka tomat, gurka och persilja. Skär av ändarna på apelsinen och skala den med en vass kniv. Halvera på längden, ta bort det vita köttet på insidan och eventuella kärnor. Skär apelsinen 1 cm stora bitar. Rör i tomat, gurka, persilja och apelsin tillsammans med couscousen.

5

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers], 2 msk citronjuice, en nypa salt* and pepper* till en dressing.

6

Fördela apelsintabboulehn mellan er tallrikar. Placera med koftasbiffarna ovanpå och servera med citrondressing.