topBanner
Kofta

Kofta

med apelsintabbouleh och citrondressing

Gör en kulinarisk vandring längs de centralamerikanska bergsryggarna och se couscousen sprida ut sig på tallriken som snöflingor på Volcán Tajumulco när den reflekteras mot de krispiga koftasbiffarna. Servera med en uppfriskande citrondressing som fräschar upp måltiden likt svalkande bergsluft.

Allergener:glutenäggmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Tranbär

(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter)

4 g

Kycklingbuljong

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

1 påse

Mynta

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Nötfärs

8 g

Central American Style kryddmix

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Tomat

1 st

Gurka

1 påse

Bladpersilja

1 st

Apelsin

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 st

Citron

Ingår inte i din leverans

250 ml

Vatten*

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2937 kJ
Energi (kcal)702 kcal
Fett22 g
varav mättat10 g
Kolhydrater74 g
varav socker33 g
Protein41 g
Salt2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten i en vattenkokare.Blanda tranbär, couscous och kycklingbuljong i en kastrull. Häll över det kokande vattnet (se ingredienslistan), täck med lock och sätt åt sidan i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

2

Finhacka mynta. Finriv vitlök.Blanda nötfärs, Central American Style kryddmix (stark!), mynta, ägg, panko och vitlök i en bunke. Krydda med en generös nypa salt och peppar*.Rulla färsen till 3 avlånga biffar per person.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna, vänd dem regelbundet, tills de har fått en jämn brun yta, 11-12 min.VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Finhacka tomat, gurka och persilja.Skär av ändarna på apelsinen och skala den med en vass kniv. Halvera på längden, ta bort det vita köttet på insidan och eventuella kärnor. Skär apelsinen 1 cm stora bitar.Rör i tomat, gurka, persilja och apelsin tillsammans med couscousen.

5

Blanda gräddfil, en skvätt citronjuice, en nypa salt and peppar till en dressing.

6

Fördela apelsintabboulehn mellan er tallrikar. Placera med koftasbiffarna ovanpå och servera med citrondressing.