topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kofta

Kofta

med apelsintabbouleh och citrondressing

Gör en kulinarisk vandring längs de centralamerikanska bergsryggarna och se couscousen sprida ut sig på tallriken som snöflingor på Volcán Tajumulco när den reflekteras mot de krispiga koftasbiffarna. Servera med en uppfriskande citrondressing som fräschar upp måltiden likt svalkande bergsluft.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

4

Kycklingbuljong

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Mynta

250

Nötfärs

8

Panamat

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Tomat

Gurka

20

Tranbär

1

Vitlöksklyfta

1

Gurka, piccolo

1

Bladpersilja

1

Apelsin

75

Gräddfil

1

Citron

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

2.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)504 kcal
Energi (kJ)2109 kJ
Fett16.84 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater47.71 g
varav socker10.6 g
Protein36.19 g
Salt0.4 g

Instruktioner

Tillaga couscous
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Blanda tranbär, couscous och kycklingbuljong i en kastrull. Häll över det kokande vattnet* (se ingredienslistan), täck med lock och sätt åt sidan i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Blanda köttfärs
2

Finhacka mynta. Finriv vitlök. Blanda nötfärs, Central American Style kryddmix (stark!), mynta, ägg*, panko och vitlök i en bunke. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Rulla färsen till 3 avlånga biffar per person.

Stek biffar
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna, vänd dem regelbundet, tills de har fått en jämn brun yta, 11-12 min. VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered tabbouleh
4

Finhacka tomat, gurka och persilja. Skär av ändarna på apelsinen och skala den med en vass kniv. Halvera på längden, ta bort det vita köttet på insidan och eventuella kärnor. Skär apelsinen 1 cm stora bitar. Rör i tomat, gurka, persilja och apelsin tillsammans med couscousen.

Blanda dressing
5

Blanda gräddfil, en skvätt citronjuice, en nypa salt* and peppar* till en dressing.

Servera
6

Fördela apelsintabboulehn mellan er tallrikar. Placera med koftasbiffarna ovanpå och servera med citrondressing.