Satsa på en lätt middag i dessa sommartider och servera förstklassig caesarsallad i vegetarisk utgåva. På 20 minuter snor du ihop grönsaker du låter omfamnas av en svingod klassisk caesardressing gjord på pecorino, senap och majo. Salladen görs matig med spröda hemmagjorda vitlökskrutonger, krispiga ugnsrostade kikärtor och stekt ägg. Megagott och okomplicerat!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Kikärtor
1
Gurka
2
Vitlöksklyfta
½
Baguette
250
Körsbärstomater
1
Sallad
20
Finriven ost
12.5
Senap
(Innehåller Senap)
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
2
Ägg
1
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka vitlök. Riv baguette i småbitar. Skölj kikärtorna under kallt vatten. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Lägg brödbitarna och kikärtorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tillsätt vitlök, en generös skvätt olivolja*, salt* och peppar*. Rör om väl så allt täcks. Rosta i ugnen i 8-10 min tills krutongerna och kikärtorna är krispiga och gyllene.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 5 min av krutongernas tillagningstid. Knäck ägg* och stek i 3-4 min tills vitan är fast och gulan stelnat något.
Grovhacka gurka. Halvera körsbärstomater. Riv gemsalladen i grova bitar.
Blanda majonnäs, en skvätt olivolja*, senap [1/2 paket, 2 pers], vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och hälften av osten i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt gemsallad, gurka och tomater i skålen och blanda med dressingen precis innan servering.
Fördela sallad, vitlökskrutonger och kikärtor mellan era tallrikar. Toppa med stekt ägg, strö över resterande ost, och hugg in.