Kikärtssallad Caesar-Style
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kikärtssallad Caesar-Style

Kikärtssallad Caesar-Style

med vitlökskrutonger (OBS! Ägg är en skafferivara)

Satsa på en lätt middag i dessa sommartider och servera förstklassig caesarsallad i vegetarisk utgåva. På 20 minuter snor du ihop grönsaker du låter omfamnas av en svingod klassisk caesardressing gjord på pecorino, senap och majo. Salladen görs matig med spröda hemmagjorda vitlökskrutonger, krispiga ugnsrostade kikärtor och stekt ägg. Megagott och okomplicerat!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Kikärtor

1

Gurka

2

Vitlöksklyfta

½

Baguette

250

Körsbärstomater

1

Sallad

20

Finriven ost

12.5

Senap

(Innehåller Senap)

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2

Ägg

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)300 kcal
Energi (kJ)1253 kJ
Fett23.6 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater8.79 g
varav socker8.3 g
Protein12.19 g
Salt0.6 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka vitlök. Riv baguette i småbitar. Skölj kikärtorna under kallt vatten. Låt dem rinna av på hushållspapper.

Rosta krutonger och kikärtor
2

Lägg brödbitarna och kikärtorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tillsätt vitlök, en generös skvätt olivolja*, salt* och peppar*. Rör om väl så allt täcks. Rosta i ugnen i 8-10 min tills krutongerna och kikärtorna är krispiga och gyllene.

Stek ägg
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 5 min av krutongernas tillagningstid. Knäck ägg* och stek i 3-4 min tills vitan är fast och gulan stelnat något.

Förbered grönsaker
4

Grovhacka gurka. Halvera körsbärstomater. Riv gemsalladen i grova bitar.

Blanda sallad
5

Blanda majonnäs, en skvätt olivolja*, senap [1/2 paket, 2 pers], vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och hälften av osten i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt gemsallad, gurka och tomater i skålen och blanda med dressingen precis innan servering.

Servera
6

Fördela sallad, vitlökskrutonger och kikärtor mellan era tallrikar. Toppa med stekt ägg, strö över resterande ost, och hugg in.