HelloFresh
Kikärtssallad Caesar-Style

Kikärtssallad Caesar-Style

med vitlökskrutonger (OBS! Ägg är en skafferivara)

Snabblagad

Satsa på en lätt middag i dessa sommartider och servera förstklassig caesarsallad i vegetarisk utgåva. På 20 minuter snor du ihop grönsaker du låter omfamnas av en svingod klassisk caesardressing gjord på pecorino, senap och majo. Salladen görs matig med spröda hemmagjorda vitlökskrutonger, krispiga ugnsrostade kikärtor och stekt ägg. Megagott och okomplicerat!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensesammjölkäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Stenugnsbakad baguette

(Innehållergluten, sesam)

1 paket

Kikärtor

1 st

Gurka

1 paket

Körsbärstomater

1 st

Gemsallad

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk)

½ paket

Senap

(Innehållersenap)

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg*

(Innehållerägg)

1 msk

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3341 kJ
Energi (kcal)799 kcal
Fett31 g
varav mättat5 g
Kolhydrater92 g
varav socker18 g
Kostfiber23 g
Protein36 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Finhacka vitlök.

Riv baguette i småbitar.

Skölj kikärtorna under kallt vatten. Låt dem rinna av på hushållspapper.

2

Lägg brödbitarna och kikärtorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tillsätt vitlök, en generös skvätt olivolja, salt och peppar*. Rör om väl så allt täcks.

Rosta i ugnen i 8-10 min tills krutongerna och kikärtorna är krispiga och gyllene.

3

Grovhacka gurka.

Halvera körsbärstomater.

Riv gemsalladen i grova bitar.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 5 min av krutongernas tillagningstid. Knäck ägg och stek i 3-4 min tills vitan är fast och gulan stelnat något.

5

Blanda majonnäs, en skvätt olivolja, senap [1/2 paket, 2 pers], vatten [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och hälften av osten i en salladsskål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Tillsätt gemsallad, gurka och tomater i skålen och blanda med dressingen precis innan servering.

6

Fördela sallad, vitlökskrutonger och kikärtor mellan era tallrikar.

Toppa med stekt ägg, strö över resterande ost, och hugg in.