HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKikärtssallad Caesar Style
topBanner
Kikärtssallad Caesar-Style

Kikärtssallad Caesar-Style

med vitlökskrutonger (OBS! Ägg är en skafferivara)

Snabblagad

Satsa på en lätt middag i dessa sommartider och servera förstklassig caesarsallad i vegetarisk utgåva. På 20 minuter snor du ihop grönsaker du låter omfamnas av en svingod klassisk caesardressing gjord på pecorino, senap och majo. Salladen görs matig med spröda hemmagjorda vitlökskrutonger, krispiga ugnsrostade kikärtor och stekt ägg. Megagott och okomplicerat!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutenmjölkäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Kikärtor

2 st

Gurka

250 g

Vitlöksklyfta

1 st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

12.5 g

Körsbärstomater

50 g

Gemsallad

2 st

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

1 msk

Senap

(Innehållersenap)

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1268.5784 kJ
Energi (kcal)303.1975 kcal
Fett23.8407 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater9.2047 g
varav socker8.7 g
Protein12.6235 g
Salt0.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka vitlök. Riv baguette i småbitar. Skölj kikärtorna under kallt vatten. Låt dem rinna av på hushållspapper.

2

Lägg brödbitarna och kikärtorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tillsätt vitlök, en generös skvätt olivolja*, salt* och peppar*. Rör om väl så allt täcks. Rosta i ugnen i 8-10 min tills krutongerna och kikärtorna är krispiga och gyllene.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 5 min av krutongernas tillagningstid. Knäck ägg* och stek i 3-4 min tills vitan är fast och gulan stelnat något.

4

Grovhacka gurka. Halvera körsbärstomater. Riv gemsalladen i grova bitar.

5

Blanda majonnäs, en skvätt olivolja*, senap [1/2 paket, 2 pers], vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och hälften av osten i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt gemsallad, gurka och tomater i skålen och blanda med dressingen precis innan servering.

6

Fördela sallad, vitlökskrutonger och kikärtor mellan era tallrikar. Toppa med stekt ägg, strö över resterande ost, och hugg in.