Visste du att recept som får högsta betyg återkommer på menyn? Denna kikärtscurry är en älskad favorit med mycket smak vi med glädje serverar igen. Mättande kikärtor och grönsaker kokas i kokosmjölk med aromatisk ingefära och vitlök tillsammans med goan xacuti och currypasta till alldeles underbar sås. Fluffigt jasminris, stingande chili och söt aprikoschutney binder samman rätten till perfektion, och det är inget tvivel om att det är en riktigt duktig kock som står bakom receptet.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Tomat
1
Koriander
½
Röd chili
1
Morot
3
Goan xacuti
50
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
1
Kikärtor
150
Jasminris
250
Kokosmjölk
1
Zucchini
20
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
1
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
3.5
Vatten
Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en medelstor kastrull. Rör i jasminris och en nypa salt*, sätt på ett lock och sänk till låg värme. Låt sjuda i 10 min. Ta av kastrullen från plattan och låt riset stå under lock i 10 min, eller tills det är mjukt och har absorberat vätskan.
Riv ingefära. Finhacka vitlök. Skär zucchini och oskalad morot i 1 cm breda skivor. Skär tomater i 1 cm stora bitar. Skölj kikärtorna i en sil under kallt vatten. Grovhacka koriander.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs goan xacuti och currypasta i ett par sekunder, tills uppvärmd. Tillsätt ingefära, vitlök, zucchini, morot och tomat och fräs i 6-7 min, eller tills grönsakerna har mjuknat.
Tillsätt kokosmjölk, vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och kikärtor i stekpannan. Låt sjuda i 6-8 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Kärna ur och finhacka chili.
Fördela jasminris och kikärtscurry mellan era tallrikar. Toppa med koriander, chili (stark!) och en klick aprikoschutney, och hugg in.