topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kikärtscurry

Kikärtscurry

med jasminris och aprikoschutney

Visste du att recept som får högsta betyg återkommer på menyn? Denna kikärtscurry är en älskad favorit med mycket smak vi med glädje serverar igen. Mättande kikärtor och grönsaker kokas i kokosmjölk med aromatisk ingefära och vitlök tillsammans med goan xacuti och currypasta till alldeles underbar sås. Fluffigt jasminris, stingande chili och söt aprikoschutney binder samman rätten till perfektion, och det är inget tvivel om att det är en riktigt duktig kock som står bakom receptet.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Tomat

1

Koriander

½

Röd chili

1

Morot

3

Goan xacuti

50

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

1

Kikärtor

150

Jasminris

250

Kokosmjölk

1

Zucchini

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

1

Vitlöksklyfta

1

Ingefära

Ingår inte i din leverans

3.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)430 kcal
Energi (kJ)1800 kJ
Fett3.85 g
varav mättat0.7 g
Kolhydrater82.81 g
varav socker9.5 g
Protein12.79 g
Salt1.4 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en medelstor kastrull. Rör i jasminris och en nypa salt*, sätt på ett lock och sänk till låg värme. Låt sjuda i 10 min. Ta av kastrullen från plattan och låt riset stå under lock i 10 min, eller tills det är mjukt och har absorberat vätskan.

Förbered råvaror
2

Riv ingefära. Finhacka vitlök. Skär zucchini och oskalad morot i 1 cm breda skivor. Skär tomater i 1 cm stora bitar. Skölj kikärtorna i en sil under kallt vatten. Grovhacka koriander.

Förbered grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs goan xacuti och currypasta i ett par sekunder, tills uppvärmd. Tillsätt ingefära, vitlök, zucchini, morot och tomat och fräs i 6-7 min, eller tills grönsakerna har mjuknat.

Koka curry
4

Tillsätt kokosmjölk, vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och kikärtor i stekpannan. Låt sjuda i 6-8 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Hacka chili
5

Kärna ur och finhacka chili.

Servera
6

Fördela jasminris och kikärtscurry mellan era tallrikar. Toppa med koriander, chili (stark!) och en klick aprikoschutney, och hugg in.