Kikärtor och krämig pärlcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kikärtor och krämig pärlcouscous

Kikärtor och krämig pärlcouscous

med rostade körsbärstomater och salladsost

Krämig pärlcouscous är perfekt att svänga ihop när tiden är knapp och magarna kurrar. Samtidigt som pärlcouscous kokar, rostar vi kikärtor och körsbärstomater. Sedan blandar vi pärlcouscous och körsbärstomater med crème fraiche och riven ost, och toppar med kikärtor, salladsost, pumpakärnor och basilika.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

250 g

Körsbärstomater

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 st

Lök

1 portionspåse

Bladpersilja

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

2 g

Spiskummin, malen

1 paket

Kikärtor

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 paket

Pumpakärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1.5 msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 5)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)868 kcal
Energi (kJ)3632 kJ
Fett42.13 g
varav mättat16.5 g
Kolhydrater85.9 g
varav socker13.8 g
Protein29.33 g
Salt5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].

Tillsätt pärlcouscous och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd.

Rosta kikärtor och tomater
2

Häll av kikärtor och placera dem på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja [1 msk | 2 msk], Mamas favorit, en generös nypa salt och peppar.

Placera körsbärstomater på andra sidan av plåten. Blanda med balsamvinäger, olivolja [1/2 msk | 1 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 10-13 min, tills kikärtor är gyllene och krispiga och körsbärstomater är karamelliserade. 

Förbered råvaror
3

Finhacka persilja och lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek lök
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök under omrörning i 5-6 min, tills mjuk.

Tillsätt vitlök och spiskummin och stek i ytterligare 30 sek.

 

Tillsätt pärlcouscous
5

Rör i färdig pärlcouscous i stekpannan med lök tillsammans med grönsaksbuljong, vatten [1/2 dl | 1 dl], hälften av persilja och karamelliserade tomater. Sjud i 1-2 min under omrörning. 

Ta av från värme, och rör i crème fraiche [1/2 paket, 2P] och riven ost.

Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

 

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous i skålar.

Toppa med kikärtor, pumpakärnor och resterande persilja.

Smula över salladsost [1/2 paket, 2P].