Dålig koll på kolja? Det är en fisk som påminner om torsk, både till konsistens och smak. I kväll spelar den huvudrollen i vår middag med vietnamesiska influenser. Vi kokar ris och karamelliserar vår kolja med lime, socker och soja i stekpannan. Kålrabbi, salladsmix, rädisor, mynta och jordnötter blir till en spännande sallad och vi serverar hela härligheten med en klick asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Lime
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)
½ st
Kålrabbi, vit
½ g
Chiliflakes
1 st
Mynta
60 g
Salladsmix
75 g
Rädisor
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
2 tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till stekning
1 msk
Olja till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, halvera lime.
Blanda en skvätt limesaft, socker och sojasås i en liten skål och ställ åt sidan.
Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tunna stavar.
Skölj salladsmix.
Grovhacka myntablad.
Skär rädisor i tunna skivor.
Blanda kålrabbi, salladsmix, rädisor, mynta, jordnötter, chiliflakes och salt i en stor skål och ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med Ginger Ninja och en nypa salt och peppar.
Stek fisk i 1–2 min per sida, eller tills gyllene.
Tillsätt sojablandning till pannan och sjud i 3–4 min, tills såsen är karamelliserad och fisk genomstekt. Ta av från värme.
Tillsätt olivolja till kålrabbisallad precis innan servering.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp ris, fisk och sallad på tallrikar.
Toppa fisk med resterande sås och servera med asiatisk majonnäs.