Vietnamesisk karamelliserad kolja
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk karamelliserad kolja

Vietnamesisk karamelliserad kolja

med kålrabbisallad och asiatisk majonnäs

Dålig koll på kolja? Det är en fisk som påminner om torsk, både till konsistens och smak. I kväll spelar den huvudrollen i vår middag med vietnamesiska influenser. Vi kokar ris och karamelliserar vår kolja med lime, socker och soja i stekpannan. Kålrabbi, salladsmix, rädisor, mynta och jordnötter blir till en spännande sallad och vi serverar hela härligheten med en klick asiatisk majonnäs.

Taggar:
Comfort Food
Snabb
Mjölkfri
Laga mig först
Allergener:
Senap
Ägg
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Fisk
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Lime

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

½ st

Kålrabbi, vit

½ g

Chiliflakes

1 st

Mynta

60 g

Salladsmix

75 g

Rädisor

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

2 tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3379 kJ
Energi (kcal)808 kcal
Fett33.5 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater84.9 g
varav socker9.8 g
Protein39.3 g
Salt5.5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Blanda sojasås
2

Under tiden, halvera lime.

Blanda en skvätt limesaft, socker och sojasås i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda kålrabbisallad
3

Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tunna stavar.

Skölj salladsmix.

Grovhacka myntablad.

Skär rädisor i tunna skivor.

Blanda kålrabbi, salladsmix, rädisor, mynta, jordnötter, chiliflakes och salt i en stor skål och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek fisk
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med Ginger Ninja och en nypa salt och peppar.

Stek fisk i 1–2 min per sida, eller tills gyllene.

Karamellisera fisk
5

Tillsätt sojablandning till pannan och sjud i 3–4 min, tills såsen är karamelliserad och fisk genomstekt. Ta av från värme.

Tillsätt olivolja till kålrabbisallad precis innan servering.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp ris, fisk och sallad på tallrikar.

Toppa fisk med resterande sås och servera med asiatisk majonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image