Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Den kalla årstiden betyder säsong för brysselkål, som blir extra god av att rostas i ugnen och vändas med honung och bacon. Rostade hasselnötter blir pricken över i på denna goda sidorätt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
140 g
Bacon, tärnad
25 g
Honung
40 g
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
300 g
Brysselkål
1 msk
Vatten till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta bort de yttersta bladen från brysselkålen och dela dem på hälften.
Blanda brysselkål med olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Placera brysselkål på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills gyllene.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Grovhacka hasselnötter och rosta dem i 30 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.
Stek bacon i samma stekpanna på medelhög värme i 4–5 min, eller tills gyllene. Tillsätt rostad brysselkål, honung och vatten och vänd runt.
Servera brysselkål i en skål och toppa med rostade hasselnötter.