Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Kalla och mörka morgnar passar det extra bra att skämma bort familjen med en riktigt god frukost. Med chiapudding som förbereds kvällen innan, gyllenstekta pannkakor med tranbär och apelsinsirap och knaprigt bacon får ni en mysig stund runt matbordet.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
40 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
100 g
Sirap
2 st
Apelsin
50 g
Chiafrön
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
180 ml
Kokosmjölk
25 g
Honung
150 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Granatäpple
40 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
250 g
Bacon, skivor
Kvällen innan: Blanda chiafrön, kokosmjölk, vatten, honung och en nypa salt i en liten skål. Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
Nästa morgon: Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.
Vispa ihop vatten, pannkaksmix och tranbär i en stor skål tills slätt.
Grovhacka mandlar. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.
Smält smör i samma stekpanna på medelhög värme. Portionera ut smet till 8–10 cm stora pannkakor i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resterande smet.
TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.
Halvera en apelsin och blanda sirap, vatten och saft från apelsinen i en liten skål.
Skär bort botten och toppen på den andra apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm stora bitar.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Tillsätt yoghurt till skålen med chiapudding för en krämig konsistens. Fördela chiapudding mellan glas och toppa med granatäpple och mandlar.
Lägg upp pannkakor på tallrikar och toppa med apelsinbitar och apelsinsirap.
Servera med bacon.