
Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till 4 personer. Kalla och mörka morgnar passar det extra bra att skämma bort familjen med en riktigt god frukost. Med frasiga surdegsbröd med smör och sylt, chiapudding som förberetts kvällen innan och gyllenstekta pannkakor med apelsinsirap och knaprigt bacon får ni en mysig stund runt matbordet.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller: Vete, Ägg, Gluten, Mjölk Kan innehålla spår av: Havre, Khorasanvete, Lupin, Soja, Korn, Nötter, Kamut, Spelt, Råg, Gluten, Sesam, Jordnötter)
40 g
Tranbär
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)
100 g
Sirap
2 st
Apelsin
50 g
Chiafrön
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)
180 ml
Kokosmjölk
25 g
Honung
150 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Granatäpple
40 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
250 g
Bacon, skivor
4 st
Surdegsbullar
(Innehåller: Råg, Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Sesam)
100 g
Blåbärssylt
5 dl
Vatten till pannkakor
2 msk
Smör till stekning
2 msk
Vatten till sås
2 msk
Smör till bröd

Blanda chiafrön, kokosmjölk, honung och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
TIPS: Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.

På morgonen:
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Lägg bacon på en plåt med bakplåtspapper och ugnsstek i 13–15 min, eller tills gyllene och krispigt.

Vispa ihop vatten, pannkaksmix och tranbär i en stor skål tills slätt.
Grovhacka mandlar.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och rosta mandlar i 3–4 minuter, tills gyllene. Lägg över i en skål.
Smält smör i stekpannan på medelhög värme.
Portionera ut smet till pannkakor på 8–10 cm i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Upprepa med resterande smet.
TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen eller på en tallrik täckt med folie tills servering.

Halvera en apelsin och blanda sirap, vatten och saft från apelsinen i en liten skål.
Skär bort botten och toppen på den andra apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm stora bitar.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Lossa kärnorna under vatten för att förhindra att köket färgas rosa!

Placera bröd direkt på ugnsgallret och baka i ugnen i 5–6 min, eller tills genomvarma.

Tillsätt yoghurt till skålen med chiapudding för en krämig konsistens.
Lägg upp chiapudding i glas och toppa med granatäpple och mandlar.
Lägg upp pannkakor på tallrikar och toppa med apelsinbitar och apelsinsirap.
Halvera surdegsbröd och lägg upp dem i en brödkorg. Servera med blåbärssylt och smör.