I kväll blir det kyckling och ris till middag, men med en twist. Vi glaserar nämligen kycklingen i umamisås och sojasås. En god sallad med rödkål, morot och gurka blir ett gott tillbehör. Vi toppar med sesamfrön och en klick vitlöksmajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
50 g
Umamisås
(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten, Blötdjur)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150 g
Jasminris
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Gurka
1 st
Morot
1 st
Lime
5 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Vitlöksklyfta
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till dressing
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 msk
Olja till stekning
1 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Skär gurka i tunna halvmånar.
Halvera lime.
Blanda rödkål, morot, gurka, limesaft, salt och olivolja i en stor skål.
Torka kyckling torr med hushållspapper och lägg i en medelstor skål. Vänd tillsammans med mjöl och salt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 4–5 min, tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Rör ner umamisås, sojasås, vatten, salt och en nypa peppar till stekpannan med kyckling.
Sjud i 1–2 min, eller tills kycklingen är glaserad.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda majonnäs, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp ris, kyckling och sallad på tallrikar.
Strö över sesamfrön och toppa med en klick vitlöksmajonnäs.