Skip to main content
Japansk kyckling-donburi

Japansk kyckling-donburi

med svart sesamslaw

4.2
(19)

Har du aldrig hört om donburi? Det betyder ”skål” på japanska, och maträtten är den asiatiska varianten av rätten poké bowl som kommer från Hawaii. Vår variant innehåller fluffigt ris, välkryddad kyckling och svart sesamslaw med gurka och morot. Vi serverar vår japanska kyckling-donburi med sojastekt pak choi, picklad kål och färsk salladslök.

Taggar:
Stark
Allergener:
Gluten
Sesam
Soja
Vete
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honung

100 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja)

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

1 st

Gurka

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

150 g

Förskuren spetskål

1 g

Chiliflakes

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

1 st

Salladslök

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till grönsaker

3 msk

Mjöl till kött

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Smör till stekning

1 msk

Vatten till glaze

Näringsvärden

Energi (kJ)4015 kJ
Energi (kcal)959 kcal
Fett40 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater104.8 g
varav socker27.3 g
Kostfiber7.3 g
Protein49.8 g
Salt7.5 g
Potassium370.3 mg
Calcium99.8 mg
Iron1.6 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär gurka i tunna stavar.

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Skär salladslök i tunna skivor.

Halvera pak choi.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en medelstor skål. Vänd i kål och chiliflakes i lagen och ställ åt sidan.

Häll av lagen innan servering.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek pak choi
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek pak choi i 2–3 min på varje sida, eller tills den mjuknat något.

Krydda med salt och en nypa peppar och täck med folie på en tallrik.

Marinera kyckling
4

Blanda kyckling, sojasås, mjöl, Ay Cajun-ba och sesamfrön i en medelstor skål.

Blanda sesammajonnäs, vatten, salt och en nypa peppar i en ny medelstor skål.

Rör i gurka och morot i majonnäsen precis innan servering.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling under omrörning i 4–5 min, eller tills brynt och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

Smält smör i samma stekpanna på medelvärme.

Tillsätt honung, sriracha, vatten och en nypa salt. Sjud i 1–2 min, tills såsen tjocknar. Ställ åt sidan.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med sesamslaw och kyckling-donburi.

Ringla sås över kyckling.

Servera pak choi i en separat skål.

Servera picklad kål i en annan separat skål och garnera med salladslök.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova