
Har du aldrig hört om donburi? Det betyder ”skål” på japanska, och maträtten är den asiatiska varianten av rätten poké bowl som kommer från Hawaii. Vår variant innehåller fluffigt ris, välkryddad kyckling och svart sesamslaw med gurka och morot. Vi serverar vår japanska kyckling-donburi med sojastekt pak choi, picklad kål och färsk salladslök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25 g
Honung
100 g
Vegansk sesammajonnäs
(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja)
150 g
Jasminris
1 st
Pak choi
1 st
Gurka
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
150 g
Förskuren spetskål
1 g
Chiliflakes
1 st
Morot
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 st
Salladslök
20 g
Sriracha
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till grönsaker
3 msk
Mjöl till kött
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Smör till stekning
1 msk
Vatten till glaze

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, skär gurka i tunna stavar.
Skala morot i långa band med en potatisskalare.
Skär salladslök i tunna skivor.
Halvera pak choi.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en medelstor skål. Vänd i kål och chiliflakes i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pak choi i 2–3 min på varje sida, eller tills den mjuknat något.
Krydda med salt och en nypa peppar och täck med folie på en tallrik.

Blanda kyckling, sojasås, mjöl, Ay Cajun-ba och sesamfrön i en medelstor skål.
Blanda sesammajonnäs, vatten, salt och en nypa peppar i en ny medelstor skål.
Rör i gurka och morot i majonnäsen precis innan servering.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling under omrörning i 4–5 min, eller tills brynt och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
Smält smör i samma stekpanna på medelvärme.
Tillsätt honung, sriracha, vatten och en nypa salt. Sjud i 1–2 min, tills såsen tjocknar. Ställ åt sidan.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Lägg upp ris i skålar.
Toppa med sesamslaw och kyckling-donburi.
Ringla sås över kyckling.
Servera pak choi i en separat skål.
Servera picklad kål i en annan separat skål och garnera med salladslök.