topBanner
Italiensk tomatsås med köttbullar

Italiensk tomatsås med köttbullar

Låt dina överblivna köttbullar rulla ner i vår gudomliga tomatsås istället för i papperskorgen och avnjut den här italienska klassikern i ny tappning tillsammans med färsk basilika. Hela 40% av alla svenskar får köttbullar över under jul.

Taggar:Jul

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)0 kJ
Energi (kcal)0 kcal
Fett0 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0 g
varav socker0 g
Kostfiber0 g
Protein0 g
Kolesterol0 mg
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Blanda de skalade tomaterna, tomatpurén, vinäger, socker, olivolja, vitlök och hälften av basilikan i en mixer i ca 1 min på full effekt.

2

Häll den mixade tomatsåsen i en stor kastrull och koka den snabbt i ca 1-2 min. Krydda med salt och peppar.

3

Lägg köttbullarna i tomatsåsen och värm dem i ca 5-6 min.

4

Koka pastan i 1 min mindre än vad som står på paketet.

5

När pastan är färdig, tillsätt kokande vatten (1 dl för 2 personer, 2 dl för 4 personer) och pastan i kastrullen med köttbullar och tomatsås och rör om i ca 30 sek.

6

Krydda med salt och nymalen peppar. Toppa med basilika och riven parmesan.