Indisk tandoorikryddad räkbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk tandoorikryddad räkbowl

Indisk tandoorikryddad räkbowl

med kokosris och färsk mangosallad

Det indiska köket bjuder alltid på massor av härliga kryddor och smaker, och det här receptet är inget undantag! Vi bygger en utsökt bowl på en bas med fluffigt kokosris och toppar med tikka masala-kryddade räkor och en smakrik sallad på mango, gurka, mynta och limesyltad rödlök. En klick krämig och svalkande vitlöksyoghurt blir pricken över i på kvällens middag.

Taggar:
Stark
Snabb
Allergener:
Mjölk
Kräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

150 g

Jasminris

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

½ st

Vitlöksklyfta

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

15 g

Tikka masala

1 g

Chiliflakes

½ st

Rödlök

½ st

Mango

1 portionspåse

Mynta

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till inläggning

½ tsk

Socker till inläggning

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till räkor

1 msk

Smör till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2558 kJ
Energi (kcal)611 kcal
Fett23.9 g
varav mättat13.9 g
Kolhydrater80 g
varav socker14.6 g
Protein18.5 g
Salt4.4 g

Instruktioner

Koka ris
1

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs riven kokos i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Sylta rödlök
2

Under tiden, finhacka rödlök.

Halvera lime.

Pressa limesaft i en liten skål.Tillsätt socker och salt.

Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
3

Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Riv myntablad i grova bitar.

Grovhacka gurka.

Blanda gurka, mango och mynta i en stor skål.

Förbered räkor
4

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Blanda räkor, tikka masala och chiliflakes i en medelstor skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek räkor
5

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor och krydda med salt.

Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Tillsätt smör och låt smälta.

Rör ner syltad rödlök i skålen med mango, gurka och mynta precis innan servering.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
6

Lägg upp ris i djupa skålar.

Toppa med räkor och sallad.

Servera med en klick vitlöksyoghurt.