Indisk-inspirerad sprödstekt hajmal
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk-inspirerad sprödstekt hajmal

Indisk-inspirerad sprödstekt hajmal

med Bombay-potatis och aprikosyoghurt

I kväll går den kulinariska resan till Indien. Kvällens recept bjuder på fantastiskt god currypanerad hajmal med ”Bombay-potatis”. Vi panerar hajmal i panko, curry och sesamfrön och steker den sedan gyllene och spröd. Samtidigt rostar vi potatis, lök och tomat med vår egen kryddblandning Ginger Ninja. Svalkande aprikosyoghurt och färsk chili och koriander blir härliga tillbehör.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Ägg
Mjölk
Sesam
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Curry-On

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

500 g

Potatis

1 st

Tomat

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Röd chili

1 st

Rödlök

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

25 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

1 portionspåse

Koriander

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

240 g

Pangasius fiskefilet

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten* (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 4)

1 st

Ägg (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2671 kJ
Energi (kcal)638 kcal
Fett19.9 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater76.2 g
varav socker13.9 g
Protein38.7 g
Salt1.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ginger Ninja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Blanda aprikosyoghurt
2

Under tiden, blanda yoghurt, aprikoschutney [1/2 paket, 2P], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan.

Tillsätt lök och tomat
3

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Grovhacka tomat.

Plocka korianderblad.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor. 

Tillsätt lök och tomat på plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Vänd runt och rosta i resterande 10 min.

Panera fisk
4

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.

Blanda panko, sesamfrön och Curry-on i en tredje djup tallrik.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt. 

Vänd fisk först i mjöl, sen ägg och till sist i panko. 

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp rostad potatis och grönsaker på tallrikar.

Ringla över aprikosyoghurt och garnera med chili och korianderblad.

Lägg upp fisk på tallrikar.

Servera med resterande aprikosyoghurt.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.