I kväll går den kulinariska resan till Indien. Kvällens recept bjuder på fantastiskt god currypanerad hajmal med ”Bombay-potatis”. Vi panerar hajmal i panko, curry och sesamfrön och steker den sedan gyllene och spröd. Samtidigt rostar vi potatis, lök och tomat med vår egen kryddblandning Ginger Ninja. Svalkande aprikosyoghurt och färsk chili och koriander blir härliga tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Curry-On
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
500 g
Potatis
1 st
Tomat
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Röd chili
1 st
Rödlök
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
25 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
1 portionspåse
Koriander
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
240 g
Pangasius fiskefilet
(Innehåller Fisk)
1 msk
Vatten* (steg 2)
2 msk
Vetemjöl (steg 4)
1 st
Ägg (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ginger Ninja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, blanda yoghurt, aprikoschutney [1/2 paket, 2P], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Grovhacka tomat.
Plocka korianderblad.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Tillsätt lök och tomat på plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Vänd runt och rosta i resterande 10 min.
Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.
Blanda panko, sesamfrön och Curry-on i en tredje djup tallrik.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd fisk först i mjöl, sen ägg och till sist i panko.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp rostad potatis och grönsaker på tallrikar.
Ringla över aprikosyoghurt och garnera med chili och korianderblad.
Lägg upp fisk på tallrikar.
Servera med resterande aprikosyoghurt.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.