Fiskpinnar – alla stressade småbarnsföräldrars bästa vän – är faktiskt riktigt enkelt att göra själv. Och självklart smakar de ännu bättre än köpevarianten! Här gör vi dem extra barnvänliga genom att servera dem i varma korvbröd och med hemmagjorda pommes frites, men vi garanterar att det är en rätt som får hela familjen på fall. En krämig dippsås med gräddfil, majonnäs och italienska kryddor och en krispig rödkålssallad, så är middagen komplett.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
2 g
Rökt paprikapulver
300 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
2 st
Korvbröd
(Innehåller: Gluten, Vete, Havre Kan innehålla spår av: Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Morot
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Vatten till dipp
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Riv morot (oskalad) grovt.
Blanda gräddfil, majonnäs, vatten och Mamas Favorit i en liten skål.
Blanda morot, rödkål, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Skär fisk på längden i 3 lika stora bitar på en separat skärbräda och krydda med en nypa salt.
Blanda vetemjöl, rökt paprikapulver, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Häll panko i en tredje djup tallrik.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Öppna korvbröd och placera dem direkt på ugnsgallret.
Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.
Fyll korvbröd med fiskpinnar och toppa med hälften av dippsåsen.
Servera med pommes, kålsallad och resterande dipp.