Honungs- och sojamarinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med jordnötssallad, aioli och pommes

Balsamera dina smakreceptorer med vår glänsande honungs- och sojamarinerade kyckling som tillsammans med den krispiga jordnötssalladen kommer att göra ett beständigt avtryck i både stora och små munnar. Dippa spröd pommes i krämig aioli och upplev ett välplanerat tumult av smaker och dofter.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

300

Strimlad kycklinglårfilé

500

Potatis

1

Vitlöksklyfta

25

Honung

10

Sesamfrön

2

Tomat

20

Jordnötter

60

Salladsmix

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)720 kcal
Energi (kJ)3014 kJ
Fett36.83 g
varav mättat7 g
Kolhydrater60.69 g
varav socker16.6 g
Protein43.63 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skala potatis och skär den i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 20-25 minuter, eller tills gyllene. TIPS: Skär potatisen i rätt storlek så att tillagningstiden stämmer.

Marinera kyckling
2

Pressa vitlök. Blanda sojasås, honung, sesamfrön, vitlök och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en bunke. Vänd kyckling i marinaden och låt stå.

Förbered råvaror
3

Skiva tomat. Grovhacka jordnötter. Skölj salladsmix.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Ta upp kycklingen ur marinaden med en mattång och lägg ner den i stekpannan. Bryn i 3-4 min. Häll marinaden i pannan och låt sjuda tills den har reducerats något, 2-3 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered sallad
5

Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en skål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela kyckling mellan era tallrikar och skeda över skyn från stekpannan. Servera tillsammans med pommes, jordnötssallad och aioli.