Balsamera dina smakreceptorer med vår glänsande honungs- och sojamarinerade kyckling som tillsammans med den krispiga jordnötssalladen kommer att göra ett beständigt avtryck i både stora och små munnar. Dippa spröd pommes i krämig aioli och upplev ett välplanerat tumult av smaker och dofter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
300
Strimlad kycklinglårfilé
500
Potatis
1
Vitlöksklyfta
25
Honung
10
Sesamfrön
2
Tomat
20
Jordnötter
60
Salladsmix
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Olivolja (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skala potatis och skär den i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 20-25 minuter, eller tills gyllene. TIPS: Skär potatisen i rätt storlek så att tillagningstiden stämmer.
Pressa vitlök. Blanda sojasås, honung, sesamfrön, vitlök och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en bunke. Vänd kyckling i marinaden och låt stå.
Skiva tomat. Grovhacka jordnötter. Skölj salladsmix.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Ta upp kycklingen ur marinaden med en mattång och lägg ner den i stekpannan. Bryn i 3-4 min. Häll marinaden i pannan och låt sjuda tills den har reducerats något, 2-3 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en skål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.
Fördela kyckling mellan era tallrikar och skeda över skyn från stekpannan. Servera tillsammans med pommes, jordnötssallad och aioli.