Balsamera dina smakreceptorer med vår glänsande honungs- och sojamarinerade kyckling som tillsammans med den krispiga jordnötssalladen kommer att göra ett beständigt avtryck i både stora och små munnar. Dippa spröd pommes i krämig aioli och upplev ett välplanerat tumult av smaker och dofter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 ml
Sojasås
(InnehållerVete, Soja, Gluten)500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
25 g
Honung
300 g
Strimlad kycklinglårfilé
2 st
Tomat
60 g
Salladsmix
40 g
Aioli
(InnehållerÄgg, Senap)20 g
Jordnötter
10 g
Sesamfrön
efter behov
Olivolja (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skala potatis och skär den i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene. TIPS: Skär potatisen i rätt storlek så att tillagningstiden stämmer.
Pressa vitlök. Blanda sojasås, honung, sesamfrön, vitlök och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en bunke. Vänd kyckling i marinaden och låt stå.
Skiva tomat. Grovhacka jordnötter. Skölj salladsmix.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Plocka upp kycklingen ur marinaden med en mattång och lägg ner den i stekpannan. Bryn i 3-4 min. Häll marinaden i pannan och låt sjuda tills den har reducerats något, 2-3 min. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en skål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.
Fördela kycklingen mellan era tallrikar och skeda över skyn från stekpannan. Servera med pommes, jordnötssallad och aioli vid sidan av.