HelloFresh
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med pommes, jordnötssallad och vitlöksdipp

Balsamera dina smakreceptorer med vår glänsande honungs- och sojamarinerade kyckling som tillsammans med den krispiga jordnötssalladen kommer att göra ett beständigt avtryck i både stora och små munnar. Dippa spröd sesampommes i krämig vitlöksdipp och upplev ett välplanerat tumult av smaker och dofter när de möter krispig schalottenlök och koriander i gommen.

Allergener:glutensojasesamjordnötteräggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

25 g

Honung

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

2 st

Tomat

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

1 påse

Salladsmix

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3435 kJ
Energi (kcal)821 kcal
Fett47 g
varav mättat8 g
Kolhydrater62 g
varav socker17 g
Kostfiber6 g
Protein40 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Skala potatis och skär den i 1 cm tjocka pommes.

Fördela pommesen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar*. Baka i ugnen, 20-25 min.

TIPS: Skär potatisen i rätt storlek så att tillagningstiden stämmer.

2

Pressa vitlök.

Blanda sojasås, honung, sesamfrön, hälften av vitlöken och olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en bunke.

Vänd kycklingstrimlorna i marinaden och låt stå.

3

Skiva tomater. Grovhacka jordnötter.

Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en skål tillsammans med en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Plocka upp kycklingen ur marinaden med en mattång och lägg ner den i stekpannan. Bryn i 10-14 min.

Häll marinaden i pannan de sista 5 min och låt sjuda tills den har reducerats något.

VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Blanda majonnäs och resterande vitlök med en nypa salt och peppar i en liten skål.

6

Fördela kycklingen mellan era tallrikar och skeda över skyn från stekpannan.

Servera med pommes, jordnötssallad och vitlöksdipp vid sidan av.