HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonungs Och Sojamarinerad Kyckling
topBanner
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med pommes, jordnötssallad och vitlöksdipp

Balsamera dina smakreceptorer med vår glänsande honungs- och sojamarinerade kyckling som tillsammans med den krispiga jordnötssalladen kommer att göra ett beständigt avtryck i både stora och små munnar. Dippa spröd pommes i krämig vitlöksdipp och upplev ett välplanerat tumult av smaker och dofter när de möter krispig schalottenlök och koriander i gommen.

Allergener:glutensojasesamäggsenapjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

25 g

Potatis

10 g

Vitlöksklyfta

300 g

Honung

50 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

20 g

Strimlad kycklinglårfilé

1 msk

Tomat

Salladsmix

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2536.2361 kJ
Energi (kcal)606.175 kcal
Fett46.1175 g
varav mättat8 g
Kolhydrater14.1475 g
varav socker11.5 g
Protein39.33 g
Salt2.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Skala potatis och skär den i 1 cm tjocka pommes. Fördela pommesen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen, 20-25 min. TIPS: Skär potatisen i rätt storlek så att tillagningstiden stämmer.

2

Pressa vitlök. Blanda sojasås, honung, sesamfrön, hälften av vitlöken och olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en bunke. Vänd kycklingstrimlorna i marinaden och låt stå.

3

Skiva tomater. Grovhacka jordnötter. Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en skål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Plocka upp kycklingen ur marinaden med en mattång och lägg ner den i stekpannan. Bryn i 10-14 min. Häll marinaden i pannan de sista 5 min och låt sjuda tills den har reducerats något. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Blanda majonnäs och resterande vitlök med en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

6

Fördela kycklingen mellan era tallrikar och skeda över skyn från stekpannan. Servera med pommes, jordnötssallad och vitlöksdipp vid sidan av.