Honungs- och sojamarinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med jordnötssallad, vitlöksdipp och pommes

When honey, soy sauce and a hot pan collide - you get these deliciously caramelised chicken thighs. Served with a refreshing tomato and coriander salad and sesame potato fries, just the thing for soaking up any extra sauce!

Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

10

Sesamfrön

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

500

Potatis

1

Vitlöksklyfta

25

Honung

Strimlad kycklinglårfilé

2

Tomat

100

Salladsmix

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

20

Jordnötter

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)303 kcal
Energi (kJ)1268 kJ
Fett27.45 g
varav mättat2.7 g
Kolhydrater12.11 g
varav socker10.3 g
Protein2.31 g
Salt2.1 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis (skalning är valfritt) i 1 cm tjocka klyftor. Fördela klyftorna mellan två plåtar med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen, 20-25 min.TIPS: Skär potatisen i rätt storlek så att tillagningstiden stämmer.

2

Skala och pressa vitlök. Blanda halva vitlöken, sojasås, honung, sesamfrön och olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en bunke. Vänd kycklingstrimlorna i marinaden och låt stå.

3

Skiva tomater. Grovhacka jordnötter. Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en skål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Plocka upp kycklingen ur marinaden med en mattång och lägg ner den i stekpannan. Bryn i 10-14 min. Häll marinaden i pannan de sista 5 min och låt sjuda tills den har reducerats något. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Blanda majonnäs och resterande vitlök med en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

6

Fördela kycklingen mellan era tallrikar och skeda över skyn från stekpannan. Servera med klyftor, jordnötssallad och vitlöksdipp vid sidan av. HERO TIPS! Marinaden kommer att karamelliseras och få en mörkare färg vilket gör den smakrikare.