Åk rutschkana genom en glasyr av honung ner i ett gult hav av kokosmjölk och sojaglaserade räkor som får dina smaklökars endorfin att skjuta i höjden. Tumla runt bland stekt spetskål och härligt skarp mynta innan du tar dig upp på en ö av kritvitt jasminris för att låta dina ögons glädjetårar torka. Så gott att du kommer vilja ha det varje dag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Honung
200
Spetskål
1
Koriander
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
20
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
150
Jasminris
1
Ekologisk lime
2
Vitlöksklyfta
150
Räkor
(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)
1
Ingefära
2
Morot
200
Kokosmjölk
1
Salladslök
3
Vatten
Skiva salladslök tunt. Skala och riv ingefära. Finhacka vitlök. Strimla spetskål och morot fint. Dela lime i klyftor. Finhacka koriander.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs salladslök och hälften av ingefäran i 1 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* i kastrullen och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp en skvätt olivolja* i ytterligare en kastrull. Fräs spetskål, morot, resterande ingefära och hälften av vitlöken i 5-6 min. Tillsätt kokosmjölk och currypasta. Sjud i 5-6 min, eller tills såsen har tjocknat något. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Blanda resterande vitlök, en generös skvätt limejuice, honung, sojasås och en nypa salt* i en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek räkor i 2-3 min. Häll i sojaglazen och låt den sjuda i 1-2 min, eller tills vätskan har kokat bort och räkorna är färdiglagade. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.
Fördela riset mellan era djupa tallrikar. Sleva över grönsakerna i kokossås och toppa med glaserade räkor. Strö över koriander och servera med resterande limeklyftor.