Honungs- och oreganostekt halloumi

Honungs- och oreganostekt halloumi

med pärlcouscous och kryddiga grönsaker

Dröm dig bort till solrika medelhavet med denna vegemåltid fullpackad med smak. Len honung och aromatisk oregano ger en ny dimension till halloumi och dess sälta. Skopa upp de kryddiga, ugnsrostade grönsakerna och lite pärlcouscous på gaffeln och känn hur dropparna av citron balanserar upp hela rätten. Denna middag lämnar ingen besviken!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölksellerigluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Zucchini

1 st

Rödlök

1 st

Blomkål

8 g

Central American Style kryddmix

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

1 påse

Bladpersilja

½ st

Citron

1 paket

Oregano

25 g

Honung

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3431 kJ
Energi (kcal)820 kcal
Fett31 g
varav mättat17 g
Kolhydrater87 g
varav socker25 g
Kostfiber9 g
Protein40 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C varmluft.

Skär zucchini i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Dela blomkål i små buketter.

Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper.

Strö över Central American Style kryddmix (starkt!) och ringla över olivolja*.Rör om grönsakerna och rosta dem i ugnen, 18-20 min.

2

Skär halloumi i 1 cm breda skivor. Blötlägg dem i en skål med kallt vatten och låt stå i ca 5 min.

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Sänk till medelvärme, rör i pärlcouscous och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk med lite tuggmotstånd.

3

Riv citronzest tills du har en nypa och dela citron i klyftor.

Finhacka persilja och lägg lite åt sidan till garnering.

Häll av vattnet från halloumiskivorna och dutta dem torra med hushållspapper.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumin i ca 2 min per sida tills de är gyllene.

Tillsätt honung och en nypa oregano och stek i ungefär 1 min, tills det doftar ljuvligt.

5

När grönsakerna är färdigrostade, blanda ner dem med pärlcouscousen.

Rör sedan i citronzest, persilja och krydda med en nypa peppar*.

6

Fördela couscous och de kryddiga grönsakerna mellan era tallrikar.

Toppa med honungs- och oreganostekta halloumi och en uppfriskande klick gräddfil.

Garnera med persilja och servera middagen med citronklyftor vid sidan av.