HelloFresh
Honung- och sojaglaserad lax

Honung- och sojaglaserad lax

med grönsaksris och lime

Åk rutschkana genom en glasyr av honung ner i ett flerfärgat hav av vildris och lax som får dina smaklökars endorfin att skjuta i höjden. Tumla runt bland stingslig lime, färska grönsaker och härligt frisk koriander innan du tar en paus för att låta dina ögons glädjetårar torka.

Taggar:Snabb
Allergener:Fiskglutensojasesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Basmati vildris

2 st

Laxfilé

(InnehållerFisk)

25 g

Honung

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

25 g

Ketchup

½ st

Chili

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

1 st

Morot

1 st

Salladslök

1 st

Röd paprika

1 påse

Koriander

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

250 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2310 kJ
Energi (kcal)552 kcal
Fett20 g
varav mättat4 g
Kolhydrater65 g
varav socker21 g
Kostfiber7 g
Protein29 g
Salt2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft.Koka upp vatten (se ingredienslistan), vildris och en nypa salt i en medelstor kastrull. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min.Ta kastrullen av värme och låt stå under lock i 10 min innan servering. VIKTIGT: Se till att laxen är avfrostad innan tillagning.

2

Kärna ur och finhacka chili.Blanda en glaze av ketchup, sojasås, honung, sesamfrön och hälften av chilin (stark!) i en skål.

3

Ta bort skinnet från laxen och lägg den i en ugnsform med bottnen täckt med bakplåtspapper.Häll över glazen och se till att laxen täcks. Tillaga i ugnen, 8-10 min.VIKTIGT: Laxfiléen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

4

Skiva salladslök tunt.Skala och riv morot.Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar.Finhacka koriander.Dela lime i klyftor.

5

Blanda salladslök, morotsriv, paprikabitar och koriander med riset.Tillsätt en skvätt olivolja, limejuice, en nypa salt och peppar*, och rör om ordentligt.

6

Fördela riset och laxen mellan era tallrikar och häll över eventuell glaze från ugnsformen.Strö över lite chili (stark!). Servera med limeklyftor vid sidan av.