Honung- och sojaglaserad lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honung- och sojaglaserad lax

Honung- och sojaglaserad lax

med grönsaksris och lime

Åk rutschkana genom en glasyr av honung ner i ett flerfärgat hav av vildris och lax som får dina smaklökars endorfin att skjuta i höjden. Tumla runt bland stingslig lime, färska grönsaker och härligt frisk koriander innan du tar en paus för att låta dina ögons glädjetårar torka.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

100

Basmati vildris

200

Laxfilé

25

Honung

25

Ketchup

½

Röd chili

1

Morot

1

Salladslök

1

Röd paprika

1

Koriander

1

Lime

10

Sesamfrön

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)107 kcal
Energi (kJ)448 kJ
Fett2.6 g
varav mättat0.4 g
Kolhydrater17.66 g
varav socker12.7 g
Protein2.5 g
Salt2.1 g

Instruktioner

Koka ris
1

VIKTIGT: Se till att laxen är avfrostad innan tillagning. Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* (se ingredienslistan), vildris och en nypa salt* i en medelstor kastrull. När vattnet kokar, sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min tills riset är klart. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering.

Blanda glaze
2

Kärna ur och finhacka chili. Blanda en glaze av ketchup, sojasås, honung, sesamfrön och hälften av chilin (stark!) i en skål.

Tillaga laxen
3

Ta bort skinnet från laxen och lägg den i en ugnsform med bottnen täckt med bakplåtspapper. Häll över glazen och se till att laxen täcks. Tillaga i ugnen, 8-10 min. VIKTIGT: Laxfiléen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Förbered grönsaker
4

Skiva salladslök tunt. Skala och riv morot. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka koriander (spara några blad till garnering). Dela lime i klyftor.

Blanda grönsaksris
5

Blanda ner salladslök, morotsriv, paprikabitar och koriander med riset. Tillsätt en skvätt olivolja* och limejuice. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör om ordentligt.

Servera
6

Fördela riset och laxen mellan era tallrikar och häll över eventuell resterande glaze från ugnsformen. Strö över lite chili (stark!) och garnera med koriander. Servera med limeklyftor vid sidan av.