Åk rutschkana genom en glasyr av honung ner i ett flerfärgat hav av vildris och lax som får dina smaklökars endorfin att skjuta i höjden. Tumla runt bland stingslig lime, färska grönsaker och härligt frisk koriander innan du tar en paus för att låta dina ögons glädjetårar torka.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
100
Basmati vildris
200
Laxfilé
25
Honung
25
Ketchup
½
Röd chili
1
Morot
1
Salladslök
1
Röd paprika
1
Koriander
1
Lime
10
Sesamfrön
2.5
Vatten
VIKTIGT: Se till att laxen är avfrostad innan tillagning. Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* (se ingredienslistan), vildris och en nypa salt* i en medelstor kastrull. När vattnet kokar, sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min tills riset är klart. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering.
Kärna ur och finhacka chili. Blanda en glaze av ketchup, sojasås, honung, sesamfrön och hälften av chilin (stark!) i en skål.
Ta bort skinnet från laxen och lägg den i en ugnsform med bottnen täckt med bakplåtspapper. Häll över glazen och se till att laxen täcks. Tillaga i ugnen, 8-10 min. VIKTIGT: Laxfiléen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Skiva salladslök tunt. Skala och riv morot. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka koriander (spara några blad till garnering). Dela lime i klyftor.
Blanda ner salladslök, morotsriv, paprikabitar och koriander med riset. Tillsätt en skvätt olivolja* och limejuice. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör om ordentligt.
Fördela riset och laxen mellan era tallrikar och häll över eventuell resterande glaze från ugnsformen. Strö över lite chili (stark!) och garnera med koriander. Servera med limeklyftor vid sidan av.