HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Asiatisk recept
Honung- och sojaglaserad lax

Honung- och sojaglaserad lax

med grönsaksris och lime

Åk rutschkana genom en glasyr av honung ner i ett flerfärgat hav av vildris och lax som får dina smaklökars endorfin att skjuta i höjden. Tumla runt bland stingslig lime, färska grönsaker och härligt frisk koriander innan du tar en paus för att låta dina ögons glädjetårar torka.

Allergener:Fisksojaglutensesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

100 g

Basmati vildris

2 st

Laxfilé

(InnehållerFisk)

25 g

Honung

25 ml

Sojasås

(Innehållersoja, gluten)

25 g

Ketchup

½ st

Chili

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

1 st

Morot

1 st

Salladslök

1 st

Röd paprika

1 påse

Koriander

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

250 ml

Vatten*

Salt* och peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2276 kJ
Energi (kcal)544 kcal
Fett21 g
varav mättat4 g
Kolhydrater61 g
varav socker20 g
Kostfiber6 g
Protein29 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

VIKTIGT: Se till att laxen är avfrostad innan tillagning.

Sätt ugnen på 200°C.

Koka upp vatten (se ingredienslistan), vildris och en nypa salt i en medelstor kastrull. När vattnet kokar, sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min tills riset är klart.

Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering.

2

Kärna ur och finhacka chili.

Blanda en glaze av ketchup, sojasås, honung, sesamfrön och hälften av chilin (stark!) i en skål.

3

Ta bort skinnet från laxen och lägg den i en ugnsform med bottnen täckt med bakplåtspapper.

Häll över glazen och se till att laxen täcks. Tillaga i ugnen, 8-10 min.

VIKTIGT: Laxfiléen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

4

Skiva salladslök tunt.

Skala och riv morot.

Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar.

Finhacka koriander, spara några blad till garnering.

Dela lime i klyftor.

5

Blanda ner salladslök, morotsriv, paprikabitar och koriander med riset. Tillsätt en skvätt olivolja och limejuice. Krydda med en nypa salt och peppar*. Rör om så att allt blandas.

6

Fördela riset och laxen mellan era tallrikar och häll över eventuell resterande glaze från ugnsformen. Strö över lite chili (stark!) och garnera med koriander. Servera med limeklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!