topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisinglaserad öring

Hoisinglaserad öring

med pak choi-sallad och asiatisk majonnäs

En stressig vardag är det skönt med en middag som går snabbt och lätt att laga. Se till att maten står på bordet på nolltid med denna smakrika asiatiska fiskrätt! Vi steker öring och glaserar den med hoisinsås samtidigt som vi kokar ris. Sedan blandar vi ihop en fräsch sallad på pak choi, morot, lime, chili och koriander och serverar allt med en klick asiatisk majonnäs. Vips, så är maten färdig!

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Supersnabb
Allergener:
Fisk
Sesam
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

150 g

Jasminris

250 g

Öring

(Innehåller Fisk)

1 st

Pak choi

30 g

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)

½ g

Chiliflakes

1 st

Morot, Julienne

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till fisk

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3011 kJ
Energi (kcal)720 kcal
Fett33.3 g
varav mättat2 g
Kolhydrater75.1 g
varav socker10.3 g
Protein31.3 g
Salt3.4 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Stek fisk
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Torka fisk med hushållspapper, och krydda med salt.

Stek fisk, skinnsidan ner, i 3–4 min.Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda sallad
3

Under tiden, riv koriander i grova bitar med händerna.Grovhacka pak choi.Halvera lime.

Blanda morot, pak choi, chili flakes, koriander, limesaft och olivolja i en stor skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp ris och sallad i skålar. Toppa med öring och hoisinsås.

Servera med asiatisk majonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image