
Hoisin- och bönbowl
med färsk avokado och chili- och cashewtopping
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll gör vi en underbar bönbowl, en fantastisk allt i allt maträtt, med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att koka ris tillsammans med vitlök. Medan riset kokar gör vi en knaprig chili- och cashewtopping med honung, lime och chili. Vi steker vi kidneybönor med hoisinsås, sojasås och honung. Sedan bygger vi vår bowl med ris, bönor, sockerärtor och avokado, och så toppar vi med sesammajo och chili- och cashewtopping.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
150 g
Basmatiris
½ st
Lime
1 st
Avokado
1 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Kidneybönor
20 g
Cashewnötter
½ g
Chili flakes
25 g
Honung
30 g
Hoisinsås
(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150 g
Sockerärtor
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
Ingår inte i din leverans
½ msk
Smör (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner
Finhacka eller pressa vitlök. Smält smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Halvera, kärna ur och gröp ur avokado med en sked. Skär avokado i tunna skivor.
Skölj kidneybönor i en sil under kallt vatten.
Grovhacka cashewnötter.
Halvera sockerärtor på längden.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek cashewnötter i 2-3 min, tills lätt rostade.
Ta stekpannan av värme och rör i chili [1/2 paket, 2P]. Låt svalna något och rör sen i limejuice [½ msk | 1 msk] och hälften av honungen. Smaka av med salt och peppar och lägg över till en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp stekpannan på medelhög värme igen och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek kidneybönor i 1-2 min.
Sänk till låg värme och rör i hoisinsås, sojasås och resterande honung. Sjud i 1-2 min, tills något tjocknad. Ta av från värme.
Blanda sockerärtor, en skvätt limejuice, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp vitlöksris i skålar. Toppa med kidneybönor, sockerärtor och avokado.
Krydda avokado med en nypa salt.
Ringla över sesammajonnäs och placera cashewtopping i mitten.