Hoisin- och bönbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisin- och bönbowl

Hoisin- och bönbowl

med färsk avokado och chili- och cashewtopping

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll gör vi en underbar bönbowl, en fantastisk allt i allt maträtt, med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att koka ris tillsammans med vitlök. Medan riset kokar gör vi en knaprig chili- och cashewtopping med honung, lime och chili. Vi steker vi kidneybönor med hoisinsås, sojasås och honung. Sedan bygger vi vår bowl med ris, bönor, sockerärtor och avokado, och så toppar vi med sesammajo och chili- och cashewtopping.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Klimatsmart
Allergener:
Sesam
Soja
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

½ st

Lime

1 st

Avokado

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Kidneybönor

20 g

Cashewnötter

½ g

Chili flakes

25 g

Honung

30 g

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Sockerärtor

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)871 kcal
Energi (kJ)3645 kJ
Fett40.85 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater91.53 g
varav socker21.2 g
Protein23.26 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Smält smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror 
2

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Halvera, kärna ur och gröp ur avokado med en sked. Skär avokado i tunna skivor.

Skölj kidneybönor i en sil under kallt vatten.

Grovhacka cashewnötter.

Halvera sockerärtor på längden. 

Förbered cashewtopping
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek cashewnötter i 2-3 min, tills lätt rostade.

Ta stekpannan av värme och rör i chili [1/2 paket, 2P]. Låt svalna något och rör sen i limejuice [½ msk | 1 msk] och hälften av honungen. Smaka av med salt och peppar och lägg över till en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek kidneybönor
4

Hetta upp stekpannan på medelhög värme igen och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek kidneybönor i 1-2 min.

Sänk till låg värme och rör i hoisinsås, sojasås och resterande honung. Sjud i 1-2 min, tills något tjocknad. Ta av från värme.

Krydda sockerärtor
5

Blanda sockerärtor, en skvätt limejuice, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris i skålar. Toppa med kidneybönor, sockerärtor och avokado.

Krydda avokado med en nypa salt.

Ringla över sesammajonnäs och placera cashewtopping i mitten.