En stressig vardag är det skönt med en middag som går snabbt och lätt att laga. Se till att maten står på bordet på nolltid med denna smakrika asiatiska fiskrätt! Vi steker öring och glaserar den med hoisinsås samtidigt som vi kokar ris. Sedan blandar vi ihop en fräsch sallad på pak choi, morot, lime, chili och koriander och serverar allt med en klick asiatisk majonnäs. Vips, så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
150 g
Jasminris
250 g
Öring
(Innehåller Fisk)
1 st
Pak choi
30 g
Hoisinsås
(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)
½ g
Chiliflakes
1 st
Morot, Julienne
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till fisk
½ msk
Olja till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta sedan av kastrullen från värme.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Torka fisk med hushållspapper, och krydda med salt.
Stek fisk, skinnsidan ner, i 3–4 min.Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, riv koriander i grova bitar med händerna.Grovhacka pak choi.Halvera lime.
Blanda morot, pak choi, chili flakes, koriander, limesaft och olivolja i en stor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris och sallad i skålar. Toppa med öring och hoisinsås.
Servera med asiatisk majonnäs.