Het chorizogryta

Het chorizogryta

med vildris och frisk sallad

Snabblagad

Ge dig ut på en kulinarisk pilgrimsresa förbi glaciärer av vildris och doppa smaklökarna i en het Guatemalansk källa som bubblar av rödsprakande chorizo och centralamerikanska kryddor. Servera med en sallad så fräsch att du nästan kan känna den daggfriska brisen från Sierra los Cuchumatanes.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

100 g

Basmati vildris

1 st

Rödlök

8 g

Central American Style kryddmix

1 paket

Chorizo korv

1 st

Röd paprika

1 st

Zucchini

1 burk

Krossade tomater

25 g

Ketchup

4 g

Köttbuljong

½ påse

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

250 ml

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2703 kJ
Energi (kcal)646 kcal
Fett31 g
varav mättat12 g
Kolhydrater64 g
varav socker16 g
Kostfiber8 g
Protein28 g
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1
  • Häll kallt vatten (se ingredienslistan), vildris och en nypa salt i en kastrull och låt koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock ca 12 min.

  • Ta kastrullen från värmen och ställ åt sidan till servering - behåll locket på!

2
  • Finhacka rödlök.

  • Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme.

  • Fräs lök tillsammans med Central American Style kryddmix (stark!) i 2-3 min.

3
  • Skär chorizo i 1 cm breda slantar, lägg i pannan och stek i 4-5 min.

  • Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar.

  • Riv zucchini.

VIKTIGT: Korvarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

4
  • Tillsätt paprika och zucchini till stekpannan, rör om och stek i 3-4 min.

  • Tillsätt krossade tomater, ketchup och köttbuljong tillsammans med en nypa salt och peppar till stekpannan.

  • Rör om din chorizogryta så att allt blandas. Låt sjuda i 3-4 min.

5
  • Blanda salladsmix [1/2 påse, 2 pers] med en lite skvätt olivolja, en nypa salt och peppar* i en skål.
6
  • Lägg upp vildris på varje tallrik och toppa med het chorizogryta.

  • Servera frisk sallad vid sidan av, och middagen är serverad.

Smaklig måltid!