topBanner
Het chorizo

Het chorizo

med blomkål, pärlcouscous och grekisk salladsost

Här var det snabblagat på menyn! Karamellisera kryddstark chorizo tillsammans med lök, och servera med ugnsrostade grönsaker du gett latinamerikansk kärlek i form av en värmande kryddmix. Lägg fluffig couscous på samma tallrik, toppa med grekisk salladsost och färsk persilja, och du har en riktig smakfest att se fram emot.

Taggar:Snabb
Allergener:mjölksulfitersellerigluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

60 g

Spenat

4 g

Panamat

1 st

Rödlök

1 st

Morot

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

200 g

Chorizo korv

275 g

Blomkål

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

1 påse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker* (steg 4)

4 dl

Vatten* (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3375 kJ
Energi (kcal)807 kcal
Fett37 g
varav mättat18 g
Kolhydrater76 g
varav socker16 g
Protein34 g
Salt5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär blomkål [1/2 st, 2 pers] i mindre buketter. Skär oskalad morot i 1 cm stora bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med Panamat, lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-20 min, eller tills mjuka.

2

Medan grönsakerna är i ugnen, koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills de är mjuka men fortfarande har tuggmotstånd.

3

Medan couscousen sjuder, skär chorizo i grova bitar. Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs chorizo och rödlök i 4-5 min.

OBS: Chorizon är stark!

4

Rör i balsamvinäger, vatten* [1 msk | 2 msk] och socker* [1 tsk | 2 tsk] i pannan. Tillaga i 3-5 min, tills mörkt och karamelliserat.

5

Grovhacka persilja. Skölj och grovhacka spenat. Blanda färdigkokt couscous, spenat, karamelliserad lök och chorizo, rostade grönsaker, hälften av persiljan samt hälften av salladsosten i en stor salladsskål. Smaksätt med salt* och peppar*.

6

Fördela chorizo med blomkål och pärlcouscous mellan era tallrikar. Toppa med lite grekisk salladsost och resterande persilja.