topBanner
Hemlagade tortillachips

Hemlagade tortillachips

med svarta bönor, guacamole och mozzarella

Tortilla Tuesday eller tortillafredag? Du väljer! Du "bakar" själv tortilla chips med massor av mozzarella. Paprika och svarta bönor kokas med tex-mex krydda, vitlök och tomater till en härlig sås. Servera med en underbar guacamole, och en spicy salsa med tomater, koriander och rödlök.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerimjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gul paprika

1 paket

Svarta bönor

5 g

Tex-Mex

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ st

Chili

1 st

Avokado

1 st

Lime, ekologisk

1 st

Tomat

1 påse

Koriander

½ st

Rödlök

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

4 st

Tortillabröd

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2719 kJ
Energi (kcal)650 kcal
Fett23 g
varav mättat8 g
Kolhydrater63 g
varav socker17 g
Kostfiber24 g
Protein26 g
Kolesterol0 mg
Salt5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. 'Finhacka eller pressa vitlök. Kärna ur paprika och tärna i 2 cm stora bitar. Skölj svarta bönor. Skär minitortillas i 3 cm breda trekanter (som en pizza).

2

Placera tortillas på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, krydda med en nypa salt* och peppar* och vänd. Baka tills gyllene, 3-4-min. Dela upp tortillachips i högar (1 per pers) och strö över mozzarella och baka tills osten har smält, ytterligare 3-4 min.

TIPS: Håll öga med dem. De ska vara spröda, men inte brända!

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt paprika och fräs i 3-4 min. Tillsätt vitlök och Tex-Mex och stek i 1 min. Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong och svarta bönor. Koka i 5 min eller tills hälften av vätskan är reducerad. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

4

Kärna ur chili [1/2 st, 2P] och finhacka. Skär lime i klyftor. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Placera avokado i en skål och mosa den grovt med en gaffel. Krydda med salt*, peppar* och juice från 1-2 limeklyftor och lite chili (var försiktig, den är starkt!).

5

Finhacka tomat. Finhacka koriander. Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Blanda tomat, koriander och rödlök i en skål. Krydda med en skvätt olivolja*, salt* och peppar*.

6

Lägg upp tortillachips på tallrikar och servera med alla tillbehör i skålar vid sidan av.