Helgfamiljebrunch | komplett brunchkit
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Helgfamiljebrunch | komplett brunchkit

Helgfamiljebrunch | komplett brunchkit

4 portioner | med äppelpannkakor & avokadotoast

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Njut av tid med familjen i helgen över en hemlagad brunch. Vi bjuder på avokadotoast, pannkakor med smörstekta äpplen och yoghurt toppad med apelsin och valnötter.

Allergener:
Gluten
Vete
Nötter
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstiden timme
45 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

100 g

Honung

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

30 g

Pistagenötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

2 st

Avokado

40 g

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

450 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

2 st

Apelsin

4 st

Äpple

40 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten till pannkakor

2 msk

Smör till stekning

4 msk

Smör till äpple

¼ tsk

Salt till guacamole

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)11241 kJ
Energi (kcal)2687 kcal
Fett144.9 g
varav mättat63.1 g
Kolhydrater265.4 g
varav socker117.6 g
Protein61.7 g
Salt8.4 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Skär baguette i 1,5 cm tjocka skivor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, krydda med en nypa salt och rosta i ugnen i 6–8 min, tills spröda.

Vispa ihop vatten och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.

Smält smör i en stekpanna på medelhög värme. Portionera ut smet till 8–10 cm cm stora pannkakor i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Upprepa med resterande smet.

TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.

2

Under tiden, tärna äpple i 1 cm stora bitar. Grovhacka hasselnötter.

Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta hasselnötter i 2–3 min, tills lätt brynta och väldoftande. Lägg över i en liten skål.

Smält smör i samma kastrull på medelvärme. Stek äpple och honung i 3–4 min, tills äpplen är något mjuka. Sänk till låg värme och håll varmt tills servering.

Gör avokadotoast
3

Under tiden, halvera och kärna ur avokado och gröp ur den med en sked. Mosa avokado, citronsaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Smula salladsost i en liten skål. Bre avokadomos på baguette och krydda med en nypa peppar.

Skala apelsin, ta bort de vita hinnorna och tärna den i 1 cm stora bitar.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till avokadomoset.

4

Lägg upp pannkakor på tallrikar och toppa med en klick yoghurt, äpple och hasselnötter.

Toppa avokadotoast med salladsost och pistagenötter.

Häll resterande yoghurt i glas och toppa med apelsin och valnötter.