topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloumiburgare

Halloumiburgare

med salsa och potatisklyftor

Null

Allergener:
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Koriander

Potatis

1

Rödlök

2

Salladslök

1

Lime

1

Majs

25

Vitvinsvinäger

Briochebröd

200

Halloumi

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½

Gurka

100

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

1.5

Socker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)509 kcal
Energi (kJ)2130 kJ
Fett34.58 g
varav mättat16.6 g
Kolhydrater18.39 g
varav socker10.9 g
Protein25.52 g
Salt3 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis i klyftor och placera på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Blanda tillsammans med en skvätt olja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 35 min. Skiva rödlök och salladslök tunt. Grovhacka körsbärstomater och koriander. Dela lime. Låt majs rinna av i en sil.

2

Värm upp socker*, vitvinsvinäger och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en liten kastrull på medelvärme. Tillsätt rödlök när sockret har lösts upp och fräs i 2 min.

3

Plocka upp rödlöken med en mattång och lägg i en salladsskål. Reducera kvarvarande vinägern till en tjock sirap, 3-4 min på medelvärme. Lägg tomat, salladslök, majs och koriander i salladsskålen. Tillsätt sirapen och pressa i juice från en halv lime. Blanda och så har du gjort klart kvällens salsa.


4

Värm upp briochebullar på ett ugnsgaller i 4 min i ugnen.

5

Dela halloumin på längden så att det blir två platta bitar. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek bitarna i 4-5 min per sida.

6

Dela briochebullarna på mitten och bre majonnäs på skärytan. Lägg på salsa och halloumi. Servera på en tallrik tillsammans med potatisklyftor.