Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
Potatis
1
Rödlök
2
Salladslök
1
Lime
1
Majs
25
Vitvinsvinäger
Briochebröd
200
Halloumi
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½
Gurka
100
Salladsmix
1.5
Socker
Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis i klyftor och placera på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Blanda tillsammans med en skvätt olja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 35 min. Skiva rödlök och salladslök tunt. Grovhacka körsbärstomater och koriander. Dela lime. Låt majs rinna av i en sil.
Värm upp socker*, vitvinsvinäger och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en liten kastrull på medelvärme. Tillsätt rödlök när sockret har lösts upp och fräs i 2 min.
Plocka upp rödlöken med en mattång och lägg i en salladsskål. Reducera kvarvarande vinägern till en tjock sirap, 3-4 min på medelvärme. Lägg tomat, salladslök, majs och koriander i salladsskålen. Tillsätt sirapen och pressa i juice från en halv lime. Blanda och så har du gjort klart kvällens salsa.
Värm upp briochebullar på ett ugnsgaller i 4 min i ugnen.
Dela halloumin på längden så att det blir två platta bitar. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek bitarna i 4-5 min per sida.
Dela briochebullarna på mitten och bre majonnäs på skärytan. Lägg på salsa och halloumi. Servera på en tallrik tillsammans med potatisklyftor.