Halloumi- och linsgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloumi- och linsgryta

Halloumi- och linsgryta

med rotfruktsmos och rosmarin

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

450

Sötpotatis

1

Lök

200

Skogschampinjoner

1

Morot

200

Halloumi

1

Rosmarin

1

Gröna linser

4

Grönsaksbuljong

1

Bladpersilja

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

2

Vatten

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)507 kcal
Energi (kJ)2122 kJ
Fett25.02 g
varav mättat15.8 g
Kolhydrater23.71 g
varav socker4 g
Protein38.79 g
Salt4.3 g

Instruktioner

1

Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Skala vitlök. Skala och skär potatis och sötpotatis i 2 cm stora bitar. Lägg vitlök och all potatis i kastrullen och låt koka i 15-20 min, tills de är mjuka.

2

Finhacka lök. Kvarta champinjoner. Skala och skär morot i 1 cm breda halvmånar. Tärna halloumi i 2 cm stora bitar. Finhacka rosmarinsblad [1-2 stjälkar, 2 pers | 3-4 stjälkar, 4 pers]. Skölj linserna i en sil under kallt vatten.

3

Smält en klick smör* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs lök och svamp i 5 min. Tillsätt morötter och halloumi och stek i ytterligare 3-4 min. Tillsätt vatten* [2 dl, 2 pers | 4 dl, 4 pers], grönsaksbuljong och linserna. Låt sjuda i 10 min. TIPS: Tillsätt mer vatten om du upplever att det behövs.

4

Häll av vitlök, potatis- och sötpotatisbitarna och lägg tillbaka dem i kastrullen. Tillsätt en klick smör* och mosa med en gaffel eller potatispress tills du har ett slätt mos. Sätt på ett lock så att värmen behålls och ställ åt sidan.

5

Grovhacka persilja.

6

Servera moset i djupa tallrikar och toppa med grytan. Garnera med persilja.