Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Chiapudding är en god och lyxig frukost som är lätt att förbereda kvällen innan. Vår version innehåller yoghurt för extra krämighet och serveras med hallonsylt, granatäpplekärnor och rostade mandlar.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Chiafrön
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
180 ml
Kokosmjölk
150 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Granatäpple
100 g
Hallonsylt
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
Blanda chiafrön (30 g), kokosmjölk, honung och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
Tillsätt yoghurt till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.
Grovhacka mandlar.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Fördela hälften av chiapuddingen i glas och fortsätt med hallonsylt och hälften av granatäpplekärnorna, resterande chiapudding och resterande granatäpple.
Toppa med mandlar.