Skip to main content
Gyllenstekt kyckling och pärlkorn

Gyllenstekt kyckling och pärlkorn

med rostad paprika och gräslöksgräddfil

I kväll lagar vi en härlig pärlkornssallad med rostad rödlök och paprika. Salladen smaksätts med persilja och citron och passar perfekt till den stekta kycklingen och den krämiga gräddfilssåsen med vitlök och purjolök. Enkel, snabb och välsmakande middagsmat när den är som bäst!

Taggar:
Comfort Food
Allergener:
Korn
Gluten
Mjölk
Selleri
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Pärlkorn

(Innehåller: Korn, Gluten Kan innehålla spår av: Råg, Vete, Gluten)

300 g

Kycklingbröstfilé

1 st

Bladpersilja

1 st

Citrusfrukt

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Gräslök

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

1 st

Paprika

½ st

Vitlöksklyfta

60 g

Salladsmix

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

10 dl

Vatten till pärlkorn

1 tsk

Salt till pärlkorn

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

½ tsk

Salt till sallad

2 msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)2916 kJ
Energi (kcal)697 kcal
Fett25.5 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater66.2 g
varav socker8.1 g
Kostfiber11.3 g
Protein45.4 g
Salt5.8 g
Potassium57.6 mg
Calcium18.9 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Koka pärlkorn
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med vatten och salt.

Rör i pärlkorn, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 25–30 min, eller tills ”al dente”. Häll av vattnet.

TIPS: ”Al dente” betyder att pärlkorn är genomkokt, men att det fortfarande har tuggmotstånd.

Rosta grönsaker
2

Under tiden, skär paprika i 2 cm stora bitar.

Skär lök i 1 cm breda klyftor.

Placera lök och paprika på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda kyckling med Hello Sunrise, salt och en nypa peppar. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sås
4

Finhacka gräslök och persilja (var för sig).

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, vitlök, gräslök och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Blanda pärlkorn
5

Skölj salladsmix.

Halvera citron.

Blanda paprika, lök, pärlkorn, persilja, salt, olivolja, salladsmix och en generös skvätt citronsaft i en stor skål precis innan servering.

Skär kyckling i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp kyckling och pärlkorn på tallrikar.

Toppa kyckling med en klick gräslöksgräddfil.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova