
I kväll lagar vi en härlig pärlkornssallad med rostad rödlök och paprika. Salladen smaksätts med persilja och citron och passar perfekt till den stekta kycklingen och den krämiga gräddfilssåsen med vitlök och purjolök. Enkel, snabb och välsmakande middagsmat när den är som bäst!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Pärlkorn
(Innehåller: Korn, Gluten Kan innehålla spår av: Råg, Vete, Gluten)
300 g
Kycklingbröstfilé
1 st
Bladpersilja
1 st
Citrusfrukt
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Gräslök
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
1 st
Paprika
½ st
Vitlöksklyfta
60 g
Salladsmix
1 st
Lök
10 dl
Vatten till pärlkorn
1 tsk
Salt till pärlkorn
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött
½ tsk
Salt till sallad
2 msk
Olja till sallad

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med vatten och salt.
Rör i pärlkorn, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 25–30 min, eller tills ”al dente”. Häll av vattnet.
TIPS: ”Al dente” betyder att pärlkorn är genomkokt, men att det fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, skär paprika i 2 cm stora bitar.
Skär lök i 1 cm breda klyftor.
Placera lök och paprika på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda kyckling med Hello Sunrise, salt och en nypa peppar. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Finhacka gräslök och persilja (var för sig).
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, vitlök, gräslök och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Skölj salladsmix.
Halvera citron.
Blanda paprika, lök, pärlkorn, persilja, salt, olivolja, salladsmix och en generös skvätt citronsaft i en stor skål precis innan servering.
Skär kyckling i tunna skivor.

Lägg upp kyckling och pärlkorn på tallrikar.
Toppa kyckling med en klick gräslöksgräddfil.