Finns det något mer aptitretande än en perfekt gyllenstekt schnitzel som är knaprig och frasig på utsidan och helt mör på insidan? Om den beskrivningen får det att vattnas i munnen på dig har vi en god nyhet – med det här receptet svänger du ihop detta lilla kulinariska mästerverk på bara en halvtimme. Och inte bara det, vi hinner också laga kokt potatis vänd i persilja och smör, rödkålssallad med balsamvinäger och en underbart krämig svampsås som tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Kycklingbuljong
100 g
Champinjoner
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
75 g
Rödkål, förskuren
250 g
Skivad fläskkotlett
1 portionspåse
Kruspersilja
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Socker till sallad
1 msk
Olja till grönsaker
2 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
1 msk
Smör till potatis
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.
Under tiden, blanda balsamvinäger, salt, socker och rödkål i en stor skål. Ställ åt sidan.
Grovhacka persilja.
Skär svamp i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp i 3–4 min, eller tills brynt. Krydda med en nypa salt och peppar.
Tillsät kycklingbuljong, matlagningsgrädde och vatten.
Sänk till låg värme och håll såsen varm tills servering.
Krydda kött med salt.
Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Lägg panko i en tredje djup tallrik.
Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en ren tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
Vänd potatis med smör, persilja och en nypa salt precis innan servering.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Läg upp kött, kålsallad och potatis på tallrikar.
Toppa kött med svampsås.