HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGyllene Fläskschnitzel
topBanner
Gyllene fläskschnitzel

Gyllene fläskschnitzel

med ugnsrostad potatis och äppelslaw

Populär

En klassisk kötträtt med spännande tillbehör. Perfekt stekt schnitzel blir extra krispig av att paneras i panko. Till köttet lagar vi rostad potatis och en syrlig äppelslaw med vitlök.

Taggar:BarnvänligMjölkfri
Allergener:GlutenVeteÄggSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehållaSelleri)

250 g

Fläskkotlett, skivad

80 g

Aioli

(InnehållerÄgg, Senap)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)795 kcal
Energi (kJ)3327 kJ
Fett43.17 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater67.92 g
varav socker13.2 g
Protein36.49 g
Salt1.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20-25 min.

2

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en skål.

Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en ny skål.

Vänd kött i ägg, och sen i panko. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

3

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olja så det täcker pannan.

Stek schnitzel i 2-3 min på varje sida. Ställ åt sidan på en ren tallrik med hushållspapper.

4

Tärna äpple i 1 cm stora bitar.

5

Blanda äpple, salladsmix, aioli, en nypa salt och peppar i en skål.

6

Lägg upp schnitzel, potatis och äppelslaw på tallrikar.