En klassisk kötträtt med spännande tillbehör. Perfekt stekt schnitzel blir extra krispig av att paneras i panko. Till köttet lagar vi rostad potatis och en syrlig äppelslaw med vitlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
30 g
Panko ströbröd
(InnehållerGluten, Vete)150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehållaSelleri)250 g
Fläskkotlett, skivad
80 g
Aioli
(InnehållerÄgg, Senap)1 st
Äpple
1 st
Ägg (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-25 min.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en skål.
Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en ny skål.
Vänd kött i ägg, och sen i panko. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olja så det täcker pannan.
Stek schnitzel i 2-3 min på varje sida. Ställ åt sidan på en ren tallrik med hushållspapper.
Tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Blanda äpple, salladsmix, aioli, en nypa salt och peppar i en skål.
Lägg upp schnitzel, potatis och äppelslaw på tallrikar.