Gyllenstekt pankopanerad fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekt pankopanerad fläskkotlett

Gyllenstekt pankopanerad fläskkotlett

med rostade rotfrukter och majsslaw

Kvällens middag blir en klassisk kötträtt med spännande tillbehör. Vi panerar fläskkotlett i panko och serverar den sprödstekt med rostade rotfrukter och en krämig majsslaw med aioli.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

500 g

Potatis

150 g

Strimlad salladsmix

250 g

Skivad fläskkotlett

80 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Majs

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3633 kJ
Energi (kcal)868 kcal
Fett44 g
varav mättat7.4 g
Kolhydrater80.8 g
varav socker15.4 g
Protein39.4 g
Salt2 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C varmluft.

Tärna potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Panera kött
2

Vispa ägg i en skål.

Blanda panko och salt i en ny skål.

Krydda kött med en nypa salt och vänd det i ägg och sen i panko.

Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek kött
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt
olja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Tillsätt extra olja vid behov. 2) Stek i omgångar vid behov. 3) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Förbered majs
4

Under tiden, häll av majs.

Blanda sallad
5

Blanda majs, salladsmix, aioli och en nypa salt och peppar i en skål.

Servera
6

Lägg upp kött, rostade rotfrukter och majsslaw på tallrikar.