Kvällens middag blir en klassisk kötträtt med spännande tillbehör. Vi panerar fläskkotlett i panko och serverar den sprödstekt med rostade rotfrukter och en krämig majsslaw med aioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
500 g
Potatis
150 g
Strimlad salladsmix
250 g
Skivad fläskkotlett
80 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
1 st
Majs
1 st
Palsternacka
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C varmluft.
Tärna potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Vispa ägg i en skål.
Blanda panko och salt i en ny skål.
Krydda kött med en nypa salt och vänd det i ägg och sen i panko.
Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt
olja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: 1) Tillsätt extra olja vid behov. 2) Stek i omgångar vid behov. 3) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, häll av majs.
Blanda majs, salladsmix, aioli och en nypa salt och peppar i en skål.
Lägg upp kött, rostade rotfrukter och majsslaw på tallrikar.