Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllene fläskkotlett

Gyllene fläskkotlett

med ugnsrostad potatis och äppelslaw

En klassisk kötträtt med spännande tillbehör. Perfekt stekt schnitzel blir extra krispig av att paneras i panko. Till köttet lagar vi rostad potatis och en syrlig äppelslaw med vitlök.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Gluten
Hvede
Egg
Senf

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Pankoströbröd

500 g

Potatis

150 g

Strimlad salladsmix

250 g

Skivad fläskkotlett

80 g

Aioli

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till panering

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3023 kJ
Energi (kcal)723 kcal
Fett35.4 g
varav mättat6 g
Kolhydrater65.8 g
varav socker12.8 g
Kostfiber7 g
Protein36.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt1.7 g
Potassium1150 mg

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C varmluft.

Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuk.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Panera kött
2

Vispa ägg i en skål.

Blanda panko och salt i en ny skål.

Krydda kött med en nypa salt, och vänd det i ägg och sen i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek kött
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så att köttet inte fastnas i pannan. Stek i omgångar vid behov.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tärna äpple
4

Under tiden, tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Blanda äppelslaw
5

Blanda äpple, salladsmix, aioli, en nypa salt och peppar i en skål.

Servera
6

Lägg upp kött, potatis och äppelslaw på tallrikar.