topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Majsfritters

Majsfritters

med ugnsbakad sötpotatis, halloumi och koriander

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12

Balsamvinäger

450

Sötpotatis

2

Salladslök

1

Koriander

2

Vitlöksklyfta

200

Halloumi

1

Morot

1

Zucchini

1

Majs

Grönsaksbuljong

50

Salladsmix

1

Tomat

12.5

Honung

50

Mjöl

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

2

Mjölk

1

Olivolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)526 kcal
Energi (kJ)2200 kJ
Fett36.15 g
varav mättat18.1 g
Kolhydrater17.1 g
varav socker12.1 g
Protein28.62 g
Salt3 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200ᵒC. Tärna sötpotatisen i 1 cm stora bitar. Placera bitarna på en bakplåt täckt med bakpapper. Häll över en skvätt olivolja*. Krydda med salt* och peppar*. Rör om och baka i ugnen, 25-30 min. Ta ut plåten och sätt den åt sidan för att svalna. TIPS: Skär sötpotatisen i angiven storlek så att tillagningstiden stämmer.

2

Skiva salladslöken tunt. Finhacka vitlök och koriander (spara några blad till servering). Dela halloumi i 1 cm tjocka skivor. Riv morot. Häll av majs i en sil. Riv courgette och krama ur vätskan. Grovhacka tomat. TIPS: Vi kramar ur vätskan från courgetten för att våra fritters ska få den perfekta konsistensen.

3

Blanda salladslök, vitlök, hackad koriander, morot, majs, courgette, vetemjöl, ägg*, mjölk*grönsaksbuljong och en generös nypa salt* ordentligt i en bunke. TIPS: Plocka upp en bit av frittersblandningen med en sked. Om den är för lös och inte behåller formen kan du tillsätta mer vetemjöl i bunken.

4

Täck stekpannans bas med olivolja* som du hettar upp på medelhög värme. Fördela frittersblandningen till 3 fritters/person som du lägger på stekpannan. Platta till dem med en stekspade. Stek tills gyllenbruna, 4-5 min per sida. Sätt fritters åt sidan på en tallrik täckt med hushållspapper. TIPS: Vänd inte på frittersen för tidigt, de måste få lite tid att sätta sig.

5

Blanda balsamvinäger, honung och olivolja* (se mängd i ingredienslistan) i en salladsskål. Lägg salladsmixen, tomat och sötpotatisen i salladsskålen och blanda ordentlig. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Häll i en extra skvätt olja* i stekpannan och stek halloumiskivorna tills gyllenbruna, ca 2 min per sida. TIPS: Blanda salladen med dressingen precis innan servering så att den håller sig krispig.

6

Lägg upp halloumiskivor och fritters på era tallrikar. Servera tillsammans med sötpotatissallad och strö över korianderbladen. Krydda med en nypa salt* och peppar*