topBanner
Majsfritters

Majsfritters

med halloumi, ugnsbakad sötpotatis, och koriander

Upplev den perfekta kombinationen mellan sött och salt med våra knapriga majsfritters som är så fyllda med grönsaker och halloumi att ditt vegetariska hjärta kommer att smälta. Toppa med färsk uppfriskande koriander och servera rykande het.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkglutenäggsellerisulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sötpotatis

2 st

Salladslök

1 påse

Koriander

2 st

Vitlöksklyfta

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

1 st

Morot

220 g

Zucchini

150 g

Majs

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

50 g

Salladsmix

1 st

Tomat

25 g

Honung

12 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

50 g

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

2 msk

Mjölk*

(Innehållermjölk)

2 msk

Olivolja*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3594 kJ
Energi (kcal)859 kcal
Fett38 g
varav mättat20 g
Kolhydrater85 g
varav socker22 g
Protein40 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200ᵒC.

Tärna sötpotatisen i 1 cm stora bitar. Placera bitarna på en bakplåt täckt med bakpapper. Häll över en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar*. Rör om och baka i ugnen, 25-30 min.

Ta ut plåten och sätt den åt sidan för att svalna.

TIPS: Skär sötpotatisen i angiven storlek så att tillagningstiden stämmer.

2

Skiva salladslöken tunt. Finhacka vitlök och koriander (spara några blad till servering). Dela halloumi i 1 cm tjocka skivor. Riv morot. Häll av majs i en sil. Riv courgette och krama ur vätskan. Grovhacka tomat.

TIPS: Vi kramar ur vätskan från courgetten för att våra fritters ska få den perfekta konsistensen.

3

Blanda salladslök, vitlök, hackad koriander, morot, majs, courgette, vetemjöl, ägg, mjölk, salt* och grönsaksbuljong ordentligt i en bunke.

TIPS: Plocka upp en bit av frittersblandningen med en sked. Om den är för lös och inte behåller formen kan du tillsätta mer vetemjöl i bunken.

4

Täck stekpannans bas med olivolja* som du hettar upp på medelhög värme. Fördela frittersblandningen till 3 fritters/person som du lägger på stekpannan. Platta till dem med en stekspade. Stek tills gyllenbruna, 4-5 min per sida.

Sätt fritters åt sidan på en tallrik täckt med hushållspapper.

TIPS: Vänd inte på frittersen för tidigt, de måste få lite tid att sätta sig.

5

Blanda balsamvinäger, honung och olivolja* (se mängd i ingredienslistan) i en salladsskål.

Lägg salladsmixen, tomat och sötpotatisen i salladsskålen och blanda ordentlig. Krydda med en nypa salt och peppar.

Häll i en extra skvätt olja* i stekpannan och stek halloumiskivorna tills gyllenbruna, ca 2 min per sida.

TIPS: Blanda salladen med dressingen precis innan servering så att den håller sig krispig.

6

Lägg upp halloumiskivor och fritters på era tallrikar. Servera tillsammans med sötpotatissallad och strö över korianderbladen. 

Smaklig måltid!