HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMajsfritters
topBanner
Majsfritters

Majsfritters

med ugnsbakad sötpotatis, halloumi och koriander

Allergener:sulfitermjölkselleriglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

150 g

Sötpotatis

12.5 g

Salladslök

1 st

Koriander

2 msk

Vitlöksklyfta

1 msk

Halloumi

(Innehållermjölk)

Morot

Zucchini

Majs

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Salladsmix

Tomat

Honung

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)

Mjölk*

(Innehållermjölk)

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2199.8948 kJ
Energi (kcal)525.7875 kcal
Fett36.1517 g
varav mättat18.1 g
Kolhydrater17.0962 g
varav socker12.1 g
Protein28.6245 g
Salt3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200ᵒC. Tärna sötpotatisen i 1 cm stora bitar. Placera bitarna på en bakplåt täckt med bakpapper. Häll över en skvätt olivolja*. Krydda med salt* och peppar*. Rör om och baka i ugnen, 25-30 min. Ta ut plåten och sätt den åt sidan för att svalna. TIPS: Skär sötpotatisen i angiven storlek så att tillagningstiden stämmer.

2

Skiva salladslöken tunt. Finhacka vitlök och koriander (spara några blad till servering). Dela halloumi i 1 cm tjocka skivor. Riv morot. Häll av majs i en sil. Riv courgette och krama ur vätskan. Grovhacka tomat. TIPS: Vi kramar ur vätskan från courgetten för att våra fritters ska få den perfekta konsistensen.

3

Blanda salladslök, vitlök, hackad koriander, morot, majs, courgette, vetemjöl, ägg*, mjölk*grönsaksbuljong och en generös nypa salt* ordentligt i en bunke. TIPS: Plocka upp en bit av frittersblandningen med en sked. Om den är för lös och inte behåller formen kan du tillsätta mer vetemjöl i bunken.

4

Täck stekpannans bas med olivolja* som du hettar upp på medelhög värme. Fördela frittersblandningen till 3 fritters/person som du lägger på stekpannan. Platta till dem med en stekspade. Stek tills gyllenbruna, 4-5 min per sida. Sätt fritters åt sidan på en tallrik täckt med hushållspapper. TIPS: Vänd inte på frittersen för tidigt, de måste få lite tid att sätta sig.

5

Blanda balsamvinäger, honung och olivolja* (se mängd i ingredienslistan) i en salladsskål. Lägg salladsmixen, tomat och sötpotatisen i salladsskålen och blanda ordentlig. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Häll i en extra skvätt olja* i stekpannan och stek halloumiskivorna tills gyllenbruna, ca 2 min per sida. TIPS: Blanda salladen med dressingen precis innan servering så att den håller sig krispig.

6

Lägg upp halloumiskivor och fritters på era tallrikar. Servera tillsammans med sötpotatissallad och strö över korianderbladen. Krydda med en nypa salt* och peppar*