.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12
Balsamvinäger
450
Sötpotatis
2
Salladslök
1
Koriander
2
Vitlöksklyfta
200
Halloumi
1
Morot
1
Zucchini
1
Majs
Grönsaksbuljong
50
Salladsmix
1
Tomat
12.5
Honung
50
Mjöl
1
Ägg
2
Mjölk
1
Olivolja
Sätt ugnen på 200ᵒC. Tärna sötpotatisen i 1 cm stora bitar. Placera bitarna på en bakplåt täckt med bakpapper. Häll över en skvätt olivolja*. Krydda med salt* och peppar*. Rör om och baka i ugnen, 25-30 min. Ta ut plåten och sätt den åt sidan för att svalna. TIPS: Skär sötpotatisen i angiven storlek så att tillagningstiden stämmer.
Skiva salladslöken tunt. Finhacka vitlök och koriander (spara några blad till servering). Dela halloumi i 1 cm tjocka skivor. Riv morot. Häll av majs i en sil. Riv courgette och krama ur vätskan. Grovhacka tomat. TIPS: Vi kramar ur vätskan från courgetten för att våra fritters ska få den perfekta konsistensen.
Blanda salladslök, vitlök, hackad koriander, morot, majs, courgette, vetemjöl, ägg*, mjölk*, grönsaksbuljong och en generös nypa salt* ordentligt i en bunke. TIPS: Plocka upp en bit av frittersblandningen med en sked. Om den är för lös och inte behåller formen kan du tillsätta mer vetemjöl i bunken.
Täck stekpannans bas med olivolja* som du hettar upp på medelhög värme. Fördela frittersblandningen till 3 fritters/person som du lägger på stekpannan. Platta till dem med en stekspade. Stek tills gyllenbruna, 4-5 min per sida. Sätt fritters åt sidan på en tallrik täckt med hushållspapper. TIPS: Vänd inte på frittersen för tidigt, de måste få lite tid att sätta sig.
Blanda balsamvinäger, honung och olivolja* (se mängd i ingredienslistan) i en salladsskål. Lägg salladsmixen, tomat och sötpotatisen i salladsskålen och blanda ordentlig. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Häll i en extra skvätt olja* i stekpannan och stek halloumiskivorna tills gyllenbruna, ca 2 min per sida. TIPS: Blanda salladen med dressingen precis innan servering så att den håller sig krispig.
Lägg upp halloumiskivor och fritters på era tallrikar. Servera tillsammans med sötpotatissallad och strö över korianderbladen. Krydda med en nypa salt* och peppar*.