
Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till 2 personer. Mexiko står för inspirationen till dagens lättlagade lunch! Vi svänger ihop en smarrig chorizo- och bulgurbowl med guacamole, tortillachips och färsk koriander.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
85 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)
2 st
Avokado
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
60 g
Tärnad chorizo
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Citrusfrukt
1 st
Majs
1 st
Koriander
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
¼ tsk
Salt till guacamole

Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme.
Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Häll av majs.
Stek chorizo och majs i 4–6 min, eller tills genomstekt.

Under tiden, skär citrusfrukt i klyftor.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.
Mosa avokado med en generös skvätt citrusfruktsaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Grovhacka koriander.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till guacamolen.

Lägg upp bulgur i skålar och toppa med chorizo och majs, tortillachips och guacamole i tre sektioner.
Garnera med koriander.