Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Mexiko står för inspirationen till dagens lättlagade lunch! Vi svänger ihop en smarrig chorizo- och bulgurbowl med guacamole, tortillachips och färsk koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
2 st
Avokado
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
60 g
Tärnad chorizo
(Innehåller Mjölk)
1 st
Lime
1 burk
Majs
1 portionspåse
Koriander
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
¼ tsk
Salt till guacamole
Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme.
Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Häll av majs.
Stek chorizo och majs i 4–6 min, eller tills genomstekt.
Under tiden, skär lime i klyftor.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.
Mosa avokado med en generös skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Grovhacka koriander.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till guacamolen.
Lägg upp bulgur i skålar och toppa med chorizo och majs, tortillachips och guacamole i tre sektioner.
Garnera med koriander.